офіцери пожежно-рятувальних підрозділів Держслужби з НС Рівненщини змагалися за звання «Кращий начальник караулу»

офіцери пожежно-рятувальних підрозділів Держслужби з НС Рівненщини змагалися за звання «Кращий начальник караулу»

15.07.15 08:02 0 636
14 липня на базі спортивно-оздоровчого комплексу Головного управління ДСНС України у Рівненській області було проведено І-й етап конкурсу на звання «Кращий начальник караулу». У конкурсі взяли участь 29 офіцерів пожежно-рятувальних підрозділів Рівненщини.

Дані змагання проводяться з метою перевірки теоретичних та практичних навичок офіцерів-рятувальників, підвищення боєздатності, удосконалення професійної майстерності й підвищення авторитету начальників караулів державних пожежно-рятувальних підрозділів, запровадження у караулах передового досвіду підготовки особового складу, забезпечення належного утримання техніки до дій за призначенням і підтримання високого рівня дисципліни під час несення служби в підрозділах Служби порятунку області.

Конкурс на звання кращого начальника караулу складався з двох етапів – теоретичного та практичного.

Після установчої наради, яку провів з учасниками конкурсу начальник управління реагування на надзвичайні ситуації Головного управління ДСНС України у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Павловський, конкурсанти приступили до вирішування тестових завдань та задач на знання нормативних документів і визначення ступеню готовності кожного учасника оперативно діяти у надзвичайних ситуаціях та керувати особовим складом.

Далі професійні вогнеборці перейшли до виконання нормативів з практичної частини, у ході якої демонстрували свою фізичну форму, виконуючи 5 нормативів зі спеціальної та фізичної підготовки.

Зокрема, рятувальники одягали бойовий одяг і спорядження на швидкість, в’язали подвійну рятувальну петлю на умовного потерпілого, закріплювали мотузку за конструкцію 4-ма способами, піднімалися по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху навчальної вежі, а також піднімалися по встановленій висувній драбині у вікно 3-го поверху. Кожен намагався бути першим та гідно представити свій підрозділ на змаганнях.

За результатами конкурсу визначено переможців у трьох номінаціях: кращим начальником караулу державної пожежно-рятувальної частини з охорони населених пунктів став начальник караулу ДПРЧ-10 смт. Рокитне старший лейтенант служби цивільного захисту Андрій Мартинюк, кращим начальником караулу державної пожежно-рятувальної частини з охорони об’єктів став начальник караулу ДПРЧ-23 з охорони ВП «Рівненська АЕС» старший лейтенант служби цивільного захисту Олександр Федорчук, а кращим наймолодшим начальником караулу зі стажем роботи до 2 років став начальник караулу ДПРЧ-3 міста Рівне старший лейтенант служби цивільного захисту Ярослав Когут. Всі переможці були нагороджені грамотами Головного управління ДСНС області.

Переможці у кожній із цих номінацій незабаром представлятимуть Службу порятунку Рівненщини на ІІ-му етапі конкурсу Всеукраїнських змагань.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ