У Рівненській області з початку року до суду скеровано 36 кримінальних проваджень про корупційні правопорушення

У Рівненській області з початку року до суду скеровано 36 кримінальних проваджень про корупційні правопорушення

15.07.15 12:51 0 610
Органами прокуратури області значно активізовано діяльність щодо протидії корупції у всіх сферах суспільного життя, забезпечення належного нагляду за додержанням антикорупційного законодавства, усунення порушень законів та притягнення до відповідальності винних осіб.

Зокрема, у 2015 році правоохоронними органами надіслано до суду 36 кримінальних проваджень про корупційні правопорушення, що їх вчинили 37 осіб, у тому числі стосовно 13 осіб за фактами одержання неправомірних вигод.

Факти корупції викрито у таких соціально-важливих сферах: у бюджетній системі – 9, у сфері земельних правовідносин – 8, а також у сферах приватизації та охорони здоров'я – по 4, транспорту – 3, фінансово-кредитній системі – 1.

До кримінальної відповідальності притягнуто 7 державних службовців, 7 посадових осіб місцевого самоврядування, 2 працівника органів внутрішніх справ, 1 службовця державної кримінально-виконавчої служби, а також 9 посадових осіб інших органів державної влади та 4 посадові особи юридичних осіб публічного права, які одержують заробітну плату з бюджету.

Сума збитків, спричинених державним інтересам, у закінчених провадженнях про корупційні правопорушення становить 816 тис. грн., з них вже відшкодовано 203 тис. грн. Крім того, органами досудового розслідування з метою відшкодування збитків накладено арешт на майно підозрюваних на загальну суму понад 3,5 млн. грн., прокурорами пред'явлено позовів на суму понад 478 тис. грн.

Правоохоронними органами області також вживаються заходи щодо протидії адміністративно-караній корупції.

Так, у поточному році до суду скеровано 81 протокол про вчинення адміністративних корупційних правопорушень, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 63 посадовця. Серед них: 2 державних службовці, 28 депутатів місцевих рад, 6 посадових осіб місцевого самоврядування, 1- райдержадміністрації, 6 – інших органів влади; 1 працівник органів прокуратури, 5 - органів внутрішніх справ, 3 – митної служби, 1 - державної кримінально-виконавчої служби та 10 посадових осіб юридичних осіб публічного права.

Адміністративні корупційні правопорушення виявлені у бюджетній сфері (5), у сферах земельних відносин (26), освіти (2), охорони здоров'я (3) та транспорту (3) та по одному протоколу – у сферах агропромислового комплексу та охорони довкілля.

Судами розглянуто 2 протоколи по порушенню обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, 1 – за порушення встановлених законом обмежень щодо одержання дарунку, 19 – за порушення вимог фінансового контролю, 40 – за порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів, 1 – невжиття заходів щодо протидії корупції.

На винних накладено стягнення у виді штрафу на загальну суму 18 тис. грн.

Запобігання і протидія корупції залишається одним із пріоритетних напрямів діяльності правоохоронних органів області, зокрема, прокуратури.

Робота на цьому напрямі продовжується.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДТП в Луцьку: водій ...
Наступна новина: На Вінничині піротехніки ...

КОМЕНТАРІ