Чехія прийме на лікування дев’ятьох пацієнтів з України

Чехія прийме на лікування дев’ятьох пацієнтів з України

15.07.15 09:35 0 754
Спеціально обладнаний військовий літак CASA вилетів із Чехії в Україну, щоб привезти на лікування дев’ятьох пацієнтів з України, повідомляє Міністерство закордонних справ Чехії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Серед пацієнтів – двоє дітей з опіками і семеро поранених у боях на сході України, серед них є і жінки. Українських громадян приймуть на лікування три шпиталі у Празі і один в Остраві.

Тривалість перебування українських пацієнтів у Чехії «залежатиме від стану їх здоров’я, перебігу оперативного втручання і обстеження, а також від фахової оцінки лікарів», заявила речник міністерства Петра Кучерова.

Лікування українських громадян в Чехії проводиться на основі спеціальної програми MEDEVAC, яку реалізує Міністерство внутрішніх справ Чехії.

На борту літака в дорозі про українських пацієнтів подбають війські лікарі. ввечері пацієнти мають прибути до Чехії, спочатку літак приземлиться в Остраві, потім у Празі.

Завдяки гуманітарній програмі MEDEVAС Чехія протягом минулого року вже прийняла на лікування 38 тяжко поранених українських громадян.

Цього року уряд Чехії на програму MEDEVAС виділив у перерахунку понад 2 мільйони доларів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ