Слухачів РЦПТО ДСЗ,які переїхали на Рівненщину із східних областей України,психологи налаштовують на позитивне мислення та допомагають адаптуватися до навчання

Слухачів РЦПТО ДСЗ,які переїхали на Рівненщину із східних областей України,психологи налаштовують на позитивне мислення та допомагають адаптуватися до навчання

16.07.15 08:05 0 554
Різні люди переживають стрес по-різному, але навіть найсильніші можуть виявити у себе симптоми, пов'язані зі стресом. Уже сам по собі переїзд у нове місто, після обстрілів, підвалів та війни з невідомою кінцевою датою повернення додому для вимушено перемішених осіб є неабияким стресом. Як його пережити, де шукати ресурс, що допомагає та дає сили жити далі?

Про це та інше йшлося днями під час психологічного тренінгу «Позитивне мислення та ресурс у кризових ситуаціях» для внутрішньо переміщених осіб, що навчаються у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Тренінг провела практичний психолог РЦПТО ДСЗ Ірина Гарнага за участі та підтримки тренера навчальних, особистісно-орієнтованих, тематичних та бізнес-тренінгів, оргконсультанта, коуча, члена Рівненського обласного психотерапевтичного товариства, кандидата психологічних наук, доктора філософії, доцента кафедри загальної психології та психодіагностики Рівненського державного гуманітарного університету Інни Дружиніної.

У тренінгу взяли участь дев'ять слухачів, що проходять навчання в центрі та мають статус внутрішньо переміщеної особи.

Протягом чотирьох годин занять фахівці надавали психологічну допомогу учасникам тренінгу для подолання внутрішньої кризової ситуації та стресу, визначення та постановки особистої мети щодо навчання та подальшого працевлаштування. Під час практичних вправ та роботи у підгрупах учасники визначили власні мотиви, шукали внутрішній ресурс, аналізували теперішню ситуацію та вчилися на основі отриманої на тренінгу інформації приймати рішення і планувати свої дії.

Соціальне партнерство з фахівцями вищих навчальних закладів, громадськими й волонтерськими організаціями буде продовжуватись і надалі, тому що така взаємодія приносить користь людям, котрі змушені переїхати на інше місце проживання. Питання психологічної підтримки, соціальної адаптації, формування адекватної поведінки в суспільстві, сім'ї та під час навчання слухачів, котрі мають особливий статус, - один із пріоритетів сьогодення у роботі практичного психолога РЦПТО ДСЗ.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Какие есть визы в Канаду
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ