Валерій Коровій: «Я хочу,щоб ми були союзниками і,в разі потреби,підставляли один одному плече» (+фото)

Валерій Коровій: «Я хочу,щоб ми були союзниками і,в разі потреби,підставляли один одному плече» (+фото)

16.07.15 10:41 0 540
Голова обласної державної адміністрації провів 14 липня зустріч з керівниками районних комунальних ЗМІ.

Очільник області ознайомив районних медійників із основними досягненнями Вінниччини у питаннях безпеки та організації дієздатних механізмів територіальної оборони, торкнувся комплексу питань, пов'язаних із соціальним забезпеченням та реабілітацією воїнів, що повертаються з АТО, поділився останніми надбаннями в сфері інвестицій та боротьби з корупцією .

Звертаючись до журналістів, Валерій Коровій наголосив: « Ніхто нічого прикривати не буде! Ми підійшли до такої межі, що боротьба з корупцією виходить на перше місце в системі стабілізації ситуації в країні і в т.ч. у Вінницькій області. Цей процес ми повинні пройти, залучаючи громадянське суспільство, і крок за кроком , наближаючись до повного викорінення цієї «ракової пухлини».

Основний акцент голова ОДА зробив на аналізі перших кроків впровадження децентралізації в області. Зокрема, зосередився на трьох етапах її реалізації: бюджетна децентралізація, добровільне об'єднання громад та зміни до Конституції із формуванням органів місцевого самоврядування на нових засадах.

«Бюджетні реформи децентралізації в області спрацювали позитивно- це факт,- запевнив очільник Вінниччини,- Особливо яскраво це видно за підсумками півріччя: із 701 ради базового рівня, які є в області, по 700 - маємо виконання бюджету. Надпланово отримано 240 млн грн.».

Завдяки перевиконання бюджету, область отримала можливість самостійно розпорядитися додатковими коштами. На 39-й позачерговій сесії обласної Ради, яка відбулась було розподілено 35 мільйонів гривень, що дасть можливість забезпечити бюджетні заклади обласної і комунальної власності коштами на утримання. З них – 2 млн .грн . дорозподілено на програми розвитку територіальних громад.

Валерій Коровій також зазначив, що важливим кроком до реалізації другого етапу децентралізації стало прийняття «Перспективного плану формування територій громад Вінницької області», що дало можливість використовувати 150 млн. грн. із фонду регіонального розвитку, які заплановані на фінансування 38 об'єктів.

Щодо третього етапу децентралізації, голова ОДА наголосив: «25 жовтня Вінницька область має стати зразком європейського підходу до проведення чесних і демократичних виборів. І в цьому напрямку ми працюємо, рухаючись крок за кроком».

Далі Валерій Коровій відповів на запитання учасників зібрання.

Підсумовуючи зустріч, голова облдержадміністрації запросив керівників районних комунальних ЗМІ до тісної співпраці: «Я хочу, щоб ми були союзниками і, в разі потреби, підставляли один одному плече».

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дільничні інспектори ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ