Закарпаття: на Рахівщині підприємець незаконно користується земельною ділянкою – прокуратура звернулася до суду

Закарпаття: на Рахівщині підприємець незаконно користується земельною ділянкою – прокуратура звернулася до суду

16.07.15 12:05 0 578
Прокуратурою Рахівського району в порядку господарського судочинства заявлено позов в інтересах держави в особі Чорнотисянської сільської ради до фізичної-особи підприємця про стягнення збитків у розмірі понад 30 тис. грн. за користування земельною ділянкою площею 0,20 га, без правовстановлюючих документів.

Встановлено, що рішенням сільської ради закарпатському підприємцю надано дозвіл на розробку проекту відведення земельної ділянки в оренду площею 0,20 га для обслуговування лісопильного цеху. Крім цього, цим же рішенням встановлено плату за оренду земельної ділянки в п`ятикратному розмірі ставки земельного податку з дня прийняття рішення до моменту державної реєстрації договору оренду та рекомендовано підприємцю оформити відповідну землевпорядну документацію.

Проте, усупереч вищезазначеного рішення органу місцевого самоврядування підприємець до цього часу не розробив проект відведення земельної ділянки в оренду, не уклав договір оренди земельної ділянки та не здійснює плату за користування нею, чим завдав державі шкоди на вказану суму.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Гостиница «Alva Donna»

КОМЕНТАРІ