У школах і садочках Тернополя тривають ремонти

У школах і садочках Тернополя тривають ремонти

16.07.15 08:55 0 576
У школах та дитячих садочках Тернополя тривають ремонтні роботи - оновлюють внутрішні приміщення, ремонтують дахи, встановлюють дитячі майданчики. У 2015 році у тернопільських дитячих садках планують облаштувати 6 додаткових груп, серед яких у дошкільному закладі №28 організують першу в місті групу для сліпих дітей. Для цієї групи буде закуплено особливе обладнання та працюватимуть спеціально навчені фахівці.

Як зауважив міський голова Тернополя Сергій Надал, ремонт та утримання дитячих садочків відбувається виключно за гроші міського бюджету. Лише для утримання дитсадків в рік потрібно 80 мільйонів гривень. А цього річ у планах міської ради створення двох нових дитячих садків - №3 на вул. Юності та №4 на вул. Київській.

«Дитячий садок на вул. Київській запрацює уже восени, а щодо приміщення на вул. Юності, то ми готові зробити усе від нас залежне, щоб він також запрацював у цей же час. Проте це приміщення ще не передали у комунальну власність із Міністерства освіти та науки, - розповідає міський голова Сергій Надал. Також ми виділили 710 тис. грн. на ремонт ДНЗ №3 по вул. Юності та 990 тис. грн. на ремонт ДНЗ №4. Із відкриттям нових груп та дитячих садків, до кінця року у Тернополі для дошкільнят буде створено 500 додаткових місць. Приблизно така ж кількість дітей перебуває у черзі у дитячі садки».

За словами начальника управління освіти і науки міськради Ольги Похиляк значну суму коштів потребують ремонти дахів. Адже останніх десять років дахи у тернопільських школах та дитсадках не ремонтували взагалі. Наразі відремонтовано дахи будівель у школах № 14, 20, 21, 22, у Технічному ліцеї та Станції юних техніків, у ДЮСШ № 1 та у дитячих садках № 6, 2, 19, 26, 23, 12, 31, 17, 33, 36, 22, 1, 34, 7, 28, 27.

Також цього року усі 35 дошкільні навчальні заклади отримають нові дитячі майданчики.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Юні рятувальники з ...

КОМЕНТАРІ