Волинська область: рятувальники навчили людей правилам безпечної поведінки у побуті

Волинська область: рятувальники навчили людей правилам безпечної поведінки у побуті

16.07.15 10:00 0 605
Відомо, що переважна більшість пожеж виникає з безпосередньої вини самих людей: або за незнання основних правил та вимог пожежної безпеки, або ігнорування їх виконання. Суворе дотримання правил пожежної безпеки і своєчасне усунення протипожежних порушень - гарантія збереження житлового будинку, особистого майна, здоров’я та життя людини.

15 липня з метою дотримання громадянами правил пожежної безпеки працівники Маневицького РВ УДСНС України у Волинській області спільно з представниками територіального центру Маневицької райдержадміністрації відвідали одиноких мешканців краю. Спілкувалися з тими, хто потребує найбільшої уваги – людьми літнього віку у селах Городок Городоцької сільської ради, Градиськ Троянівської сільської ради, Лишнівка Лишнівської сільської ради та селі Нова Руда Новорудської сільської ради.

Під час обходу фахівці ДСНС спілкувались з громадянами про основні вимоги щодо запобігання виникненню пожеж у побуті, оглядали стан пічного опалення, електромережі та електроприладів, давали поради по безпечному їх використанню, зокрема йшлося про експлуатацію електричної проводки, що має бути технічно справною, мати відповідні запобіжники і не мати оголених ділянок. Нагадали телефон оперативно-рятувальної служби "101", а також про обережність при користуванні побутовими нагрівальними приладами, адже при виході з будинку всі електропобутові прилади повинні бути вимкнені, роздали тематичні пам’ятки ДСНС України.

Звернули увагу та вказали власникам будинків на недоліки щодо протипожежного стану пічного опалення, зокрема, на наявність тріщин в печах, на своєчасне їх очищення від сажі, на стан димоходів тощо.

Також розмістили друковану продукцію про порядок дій населення при виявленні вибухонебезпечних предметів, застереження щодо лісових та торф'яних пожеж на стендах БЖД вищезгаданих сільських рад.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сумсність знаків Зодіаку
Наступна новина: Волинянин вчинив активну ...

КОМЕНТАРІ