Івано-Франківщина: у позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Лімниця» рятувальники провели День безпеки життєдіяльності

Івано-Франківщина: у позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Лімниця» рятувальники провели День безпеки життєдіяльності

16.07.15 11:44 0 575
Відпочинковий сезон на Прикарпатті у розпалі, тож у позаміських закладах оздоровлення та відпочинку приємно проводять дозвілля сотні дітей. Друга зміна триває у таборі «Лімниця», що у селі Вістова Калуського району. Серед юних відпочивальників тут є й такі, котрі позбавлені у цьому житті найважливішого – батьківської турботи та піклування. Тутешні вихователі намагаються зробити усе можливе і неможливе, аби хоч якось компенсувати дітям відсутність родинного спілкування, поглянути на цей, іноді надзвичайно важкий та жорстокий світ, під іншим кутом зору та зрозуміти, що існують справжня любов, вірна дружба і щире співчуття. Тут діти та підлітки мають можливість пізнати справжню ціну собі і тим, хто поруч, дізнатися багато нового, адже кожний день перебування в таборі відкриває для них щось цікаве та захоплююче. А довколишня краса чудової природи, чиста Лімниця, різнобарв’я трав та багатоголосся пташиного щебету наче накладаються на дитяче внутрішнє відчуття спокою та гармонії, дарують незабутнє усвідомлення багатих власних можливостей.

15 липня у «Лімниці» провели День безпеки життєдіяльності. У ньому взяли участь рятувальники та працівники воєнізованого гірничорятувального загону Управління ДСНС в області.

Від людей у погонах юні відпочивальники почули про велику користь і страшну небезпеку, котру несуть вогняна і водяна стихії, про вічний вибір між добром і злом, котре робить людина, дотримуючись чи відкидаючи правила безпеки життєдіяльності. Діти усвідомили, що у багатьох випадках саме від їхніх знань, навичок та умінь залежить життя і здоров’я.

Діти дізналися про будову та технічні характеристики пожежного автомобіля першої допомоги. Вразили всіх і бензоріжчик, за допомогою якого ліквідовуються наслідки ДТП, і спеціальні ножиці, котрі, як нитку, розрізають металеві конструкції та застосовуються для того, щоб у випадку лиха дістатися до зачиненої квартири крізь металеві двері чи віконні решітки, і пневмоподушка, котра здатна легко, як пір’їну, підняти автомобіль вагою близько тони.

Цікава вікторина допомогла дітям краще засвоїти отримані знання.

Незвичним акордом святкової зустрічі стала присутність на ній працівників воєнізованого гірничорятувального загону Управління ДСНС в області – людей, в обов’язки яких входить ліквідовувати аварії, які виникають на підприємствах нафтової і газової промисловості, в кар’єрах, шахтах: пожежі, вибухи, зсуви.

Звісно, такі небезпечні та відповідальні роботи потребують відповідного обладнання. На озброєнні у гірничорятувальників є сучасні костюми і апарати захисту органів зору та дихання, спеціальне оснащення для імпульсного пожежегасіння у закритих приміщеннях, гідравлічні засоби малої механізації, бензогенератори, обладнання для демеркуризації ртуті, пневматичні подушки, клини та бандажі. Діти дізналися про чимало аварій, наслідки яких ліквідувати до снаги лише гірничорятувальникам.

За словами директора позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Лімниця» Сергія Бандури, свято вдалося: дітям було дуже цікаво, адже таке вони бачать не щодня. А важливим виховним моментом була і безпосередня присутність рятувальників. Аби ще краще закріпити знання правил безпеки життєдіяльності, організатори свята запропонували вихованцям табору взяти участь в образотворчому конкурсі «Безпека очима дитини». Найкращі роботи одержали щире визнання, бурхливі аплодисменти та призи.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Фундації патріарха ...
Наступна новина: Прокуратурою Вінниччини ...

КОМЕНТАРІ