В Житомирській області піротехніки знищують небезпечні знахідки війни

В Житомирській області піротехніки знищують небезпечні знахідки війни

16.07.15 10:44 0 521
13 липня на пункт зв’язку 5-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Андрушівка надійшло повідомлення про те, що в районному центрі людина виявила підозрілий предмет. До служби порятунку «101» зателефонував чоловік, який власне і натрапив на невідому знахідку. Він виконував земельні роботи на власній присадибній ділянці. Як пояснив рятувальникам – хотів розчистити частину ділянки від очерету, адже вона знаходиться біля водойми і часто заростає небажаною рослинністю. Збираючи зрізаний очерет, чоловік помітив, що з-під землі видніється підозрілий металевий предмет. Відкопувати знахідку він не наважився, а одразу звернувся до надзвичайників.

Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували виявлений предмет як артилерійський снаряд калібру 76 мм. 14 липня піротехніки Управління ДСНС Житомирщини знищили вибухонебезпечний предмет на спеціальному полігоні. Того ж дня було знищено одну мінометну міну, яку виявили у с. Буки Житомирського району.

Рятувальники ж вкотре закликають! Помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101». Не випробовуйте долю – не чіпайте його! В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Валерій Коровій: «Я ...
Наступна новина: Чернівці: Садівниче ...

КОМЕНТАРІ