У Фундації патріарха Сліпого в Тернополі відбулася репрезентація праці Митрополита Андрея Шептицького «Як будувати рідну хату»

У Фундації патріарха Сліпого в Тернополі відбулася репрезентація праці Митрополита Андрея Шептицького «Як будувати рідну хату»

16.07.15 11:33 0 527
У заході взяли участь єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архієпархії Теодор (Мартинюк), отець-вікарій Віталій Козак, заступник голови облради Олег Боберський

Книга перевидана з нагоди відзначення року Митрополита Андрія Шептицького. Перевидання зініційовано та підготовлено до друку громадським рухом «Зарваницька ініціатива».

Про знаковість постаті Митрополита, його провідничу роль для українців говорили священнослужителі. Зокрема єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архієпархії Теодор (Мартинюк) наголосив на винятковій освіченості Андрея Шептицького, його визначній ролі у закладанні фундаменту української державності, а також, що «Митрополит вважав, що кожен українець до розбудови держави має ставитись , як до розбудови рідної хати»!

«У найважчі години за часи новітньої історії України, коли вже півтора року точиться війна за суверенітет та неподільність нашої держави, коли терористичні акти вибухають далеко від лінії протистояння у глибині країни, коли гинуть кращі сини та дочки України, особливо важливо звернутися до порад та повчань духовних лідерів нації, «- вважають члени «Зарваницької ініціативи» – ініціатори перевидання.

Учасник Зарваницького руху заступник голови облради Олег Боберський розповів про актуальність праці Шептицького у теперішній час:«У грудні 1941 року, коли у горнилі Другої світової війни палала Україна, митрополит Андрей Шептицький звернувся до рідного народу з душпастирським посланням «Як будувати Рідну Хату». Митрополиче слово про те, як у складний період історії українці мають зберегти та примножити християнські чесноти; як гуртуватися, щоб захистити віру та переконання і водночас бути відповідальними та творчими громадянами, допомогло нашому народові вижити у ті страшні роки війни, лихоліття переслідування віри та національної ідеї, – каже Олег Боберський. Послання вчить, яким чином вийти із важкого становища та звести здорове, християнське, заможне суспільство. Послання Митрополита актуальне переконаний, що буде актуальним і завтра. Тому й було перевидано у формі окремої брошури цей повчальний твір, щоб він був доступний усім небайдужим та спонукав до боротьби та праці за високі ідеали християнства та української державності. Адже, як сказав Архієпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк: « ми, українці, потребуємо подібної віри, з огляду на складні обставини державотворення».

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Концепцію ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: у ...

КОМЕНТАРІ