На Волині за сприяння влади на посади повертаються старі кадри

На Волині за сприяння влади на посади повертаються старі кадри

16.07.15 17:05 0 1003
На Волині за активного сприяння місцевої влади на чолі з головою Волинської ОДА Володимиром Гунчиком відбуваються спроби повернення на посади представників старої корумпованої влади, відродження корупційних схем, а процес люстрації практично заблокований.

14 липня 2015 року з Державного агентства лісових ресурсів України на адресу Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства надійшов наказ про проходження стажування сином колишнього одіозного голови управління часів Януковича Богдана Колісника – Романом Колісником. У наказі зазначено, що Роман Колісник претендує на посаду заступника голови Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, і з 15 по 28 липня 2015 року буде стажуватися саме на цій посаді.

Такий крок є нічим іншим, як відвертою, неприхованою та особливо цинічною спробою "лісової мафії" відновити свій контроль над галуззю, відродити попередні корупційні схеми та знову повернутись у владу, яку вони втратили після повалення Януковича. Вочевидь, задля цього представники колишньої влади, за якою стоїть Богдан Колісник, об'єднали свої зусилля і виступили єдиним фронтом з нинішнім керівництвом Держагентства лісових ресурсів України та головою Волинської ОДА.

Після того, як Держлісагентство очолив Олександр Ковальчук, якого поставив на цю посаду призначений за квотою "Самопомічі" міністр агрополітики України Олексій Павленко, повернення на посади старих кадрів набуло системного характеру.

Аналогічні процеси відбуваються в інших сферах Волинської області. На митницю повертаються кадри часів Януковича. Люстрація фактично повністю заблокована. Боротьба з корупцією не проводиться. Контрабанда, "кришування" злочинного бурштинового бізнесу, безвідповідальність влади і недієвість правоохоронних органів і судів є реаліями сьогодення.

Відповідальність за такий стан справ несе безпосередньо голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, який став уособленням контрреволюції в нашому краї. Враховуючи ретроградний світогляд цього посадовця, не варто дивуватись, якщо він уже зараз активно підшукує на посаду свого першого заступника людину, яка здобула великий управлінський досвід за часів перебування при владі Партії регіонів.

Відбувається "люстрація навпаки" – як наслідок того, що в країні не було прийняте дієве люстраційне законодавство, запропоноване "Свободою", а існуючий ліберальний закон про очищення влади показав свою половинчастість і неспроможність.

Хочемо застерегти нинішню владну коаліцію та її волинського намісника Володимира Гунчика, що потурання "регіоналам", їх васалам і корумпованим кадрам з минулого, блокування процесу люстрації, реальних реформ і боротьби з корупцією становить пряму загрозу для існування України. І за такі дії їм доведеться відповідати перед українським народом.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ