Закарпатський "Сокіл" провів щорічний вишкільний табір "Верецький перевал – 2015"

Закарпатський "Сокіл" провів щорічний вишкільний табір "Верецький перевал – 2015"

16.07.15 12:17 0 786
З 5 по 13 липня 2015 року традиційно на межі Закарпатської та Львівської областей проходив вишкільний табір "Верецький перевал". В умовах війни на сході України, основною метою таборування стало отримання практичних навичок, необхідних для протистояння агресору.

Під час таборування було проведено лекції з надання першої медичної допомоги, виживання в екстремальних умовах та відбувся збір лікарських трав. Крім того, відбулось традиційне сходження на г. Пікуй, вершина якої розташована у 30 км від місця таборування. Інструктори, що прибули на табір безпосередньо з українсько-російського фронту, поділились практичним досвідом, отриманим протягом року збройного протистояння, провели практичні заняття з тактики ведення бою, а саме штурму, оборони, зачистки, мінування та розмінування. Головним інструктором став голова ВГО "Сокіл" Юрій Чорнота.

"Верецький перевал є культовим місцем для українського націоналіста. Сімдесят років тому саме тут мужньо боролись й віддавали життя за свою землю карпатські січовики. Із гаслом "Слава Україні", вони гордо йшли у бій і нині крізь століття історія повторюється. У нас нині є шанс побороти відвічного ворога, і ми знову гордо йдем у бій", – прокоментував вишкіл голова ВГО "Сокіл" Юрій Чорнота.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Гостиница «Alva Donna»
Наступна новина: Чернівці: Ресторану у ...

КОМЕНТАРІ