Вінничина: працівники державних структур та громадські організації області шукали спільних підходів для взаємодії з людьми,переміщеними із зон конфлікту (+фото)

Вінничина: працівники державних структур та громадські організації області шукали спільних підходів для взаємодії з людьми,переміщеними із зон конфлікту (+фото)

17.07.15 10:51 0 764
У засіданні «круглого столу» з даної проблематики, який відбувся 15 липня в галереї Інтер-Шик, взяли участь : заступник директора Департаменту соціальної політики облдержадміністрації Наталія Остапенко,заступник директора Вінницького обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ольга Слободяник,представники громадських організацій, журналісти.

Захід організовано громадською організацією «Прогресивні жінки» в рамках Проекту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Мета проекту - покращення порозуміння між внутрішньо переміщеними особами та корінними жителями громад; підвищення якості надання послуг переселеним громадянам та їх адаптації до життя у новому місці через навчання державних службовців та фахівців, які безпосередньо контактують з цією групою населення.

Щодо проблем, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи, а також працівники державних структур при взаємодії з ними поінформувала присутніх Наталія Остапенко.

Вона,зокрема, торкнулась питань організації в області розміщення та працевлаштування людей, які тимчасово переїхали на Вінниччину із зон конфлікту – Автономної Республіки Крим, Донеччини і Луганщини, надання їм соціальних виплат та допомоги в адаптації на новому місці.

Посадовець зазначила: «На даний момент в області перебувають 6985 сімей, а це – 11300 осіб зі Східних областей та 352 сім'ї з Криму. Для їх розміщення був створений реєстр безкоштовного житла, яке пропонується у різних районах області, він оприлюднений на сайті Департаменту соціальної політики у вільному доступі із телефонами контактних осіб,що дозволило уникнути ажіотажу під час прибуття та дозволило вимушеним переселенцям відразу прямувати до місць проживання».

Учасники зустрічі у своїх виступах і коментарях шукали шляхів взаємодії та можливостей всебічної допомоги тимчасово переміщеним громадянам на виконання Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», розпорядження Кабінету Міністрів України від 11.06.2014 року №588 «Питання соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції».

Завданням Проекту, який реалізується на Вінниччині регіональним товариством феміністок «Прогресивні жінки» (президент ГО «Прогресивні жінки» - Наталя Сергієнко) визначено ґрунтовне дослідження ситуації в регіоні стосовно усіх проблем, з якими стикаються переміщені особи та працівники державних структур при взаємодії з ними.

В рамках його реалізації будуть проведені фокус групи з ВПО, педагогами, держслужбовцями для галузевого з'ясування проблематики та вироблення шляхів оптимального вирішення конкретних питань. За результатами напрацювань фокус- груп здійснюватиметься розробка та проведення навчальних тренінгів для працівників державних структур, друк інформаційних матеріалів для ВПО, педагогів, державних службовців.

Президент громадської організації «Прогресивні жінки» Наталя Сергієнко у своїх коментарях для ЗМІ зауважила : «Очікуваним результатом реалізації Проекту є налагодження порозуміння, зменшення напруги між місцевим населенням та ВПО, покращення якості надання послуг внутрішньо переміщеним особам завдяки налагодженій міждисциплінарній взаємодії представників різних державних служб та чіткому механізму пере направлення. Це сприятиме продуктивній взаємодії з ВПО, отриманню ними максимально можливої допомоги, зменшенню стигм та дискримінації, підвищенню рівня довіри внутрішньо переміщених осіб до працівників державних структур та громади».

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Уборка квартир после ...
Наступна новина: Тернопілля: ТОВ ...

КОМЕНТАРІ