В Житомирській області рятувальники провели роз’яснювальну роботу в місцях масового відпочинку населення – біля водойм та в лісових масивах

В Житомирській області рятувальники провели роз’яснювальну роботу в місцях масового відпочинку населення – біля водойм та в лісових масивах

17.07.15 08:05 0 668
Минулої доби на Житомирщині через необережне поводження на воді потонуло двоє чоловіків. Тож 16 липня фахівці обласного Управління ДСНС знову провели додатковий профілактичний рейд, аби нагадати відпочивальникам правила безпечного купання та перевірити чи дотримуються громадяни вимог пожежної безпеки в лісових масивах. Рятувальники відвідали місця стихійного відпочинку людей вздовж річки Тетерів, завітали в гідропарк та лісові масиви на околиці Житомира, куди і в будні, і на вихідні з’їжджаються відпочивальники та туристи.

Аби привернути увагу населення на проблему нещасних випадків на водоймах, фахівці Служби порятунку звернулися до відпочивальників, використовуючи гучномовний зв'язок. І наголосили, що через недотримання правил купання на водоймах цього року в області потонуло 22 людини, з них 4 дітей. Основні причини трагедій – це спроби переплисти річку чи заплив на великі відстані від берега у стані алкогольного сп’яніння, купання у заборонених для відпочинку місцях та плавання дітей без догляду дорослих. Саме такі приклади порушень, основні правила поведінки під час купання та надання невідкладної допомоги потопаючому містилися у листівках, які рятувальники ДСНС роздавали відпочиваючим.

Зважаючи на те, що на Житомирщині більшість водойм розташована поблизу лісових масивів, рятувальники провели роз’яснювальну роботу і з тими, хто намагався розвести на природі багаття. Пояснюючи, що використання відкритого вогню в лісових масивах у вітряну погоду, викидання у суху траву недопалків сприяє виникненню пожеж і швидкому поширенню вогню на значні відстані.

«Вогнища довзоляється розводити лише в безвітряну погоду під постійним наглядом, обкопавши місце. Напоготові мають бути засоби пожежегасіння. Збираючись додому, слід ретельно залити вогонь водою або закидати його піском! – розповіли відпочиваючим фахівці Управління. – У випадку пожежі, необхідно негайно телефонувати за номером «101» та оперативно вжити заходів щодо самостійного гасіння займань за допомогою землі, води чи гілок дерев».

Водночас і рятувальники, і лісівники задля безпечного відпочинку на природі, радять організовувати дозвілля у спеціально облаштованих пунктах відпочинку в лісових масивах та вздовж автошляхів. Це так звані рекреаційні зони, яких по області кілька десятків. Тут відведені місця для вогнищ, напоготові засоби пожежогасіння, є гойдалки і місця для гарного відпочинку дітей.

Управління ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ