Житомирська область: рятувальники двічі виїжджали на ліквідацію загорянь в оселях

Житомирська область: рятувальники двічі виїжджали на ліквідацію загорянь в оселях

17.07.15 12:00 0 634
16 липня о 05:53 на пункт зв’язку 17-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Олевськ надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку, що знаходиться в с. Перга. До служби порятунку «101» зателефонувала сусідка власника палаючої оселі. Жінка поралася на подвір’ї по господарству і побачила із сусідського будинку густий дим.

По прибуттю чергового караулу вогнеборців до місця виклику, з вікон дерев’яного помешкання продовжував йти дим. Провівши розвідку, надзвичайники виявили осередок займання в одній з кімнат будинку. Вони побачили як тліє матрац на ліжку.

Завдяки оперативним діям бійців ДСНС вже о 07:00 загоряння вдалося ліквідувати. Вогнем знищено лише окреме домашнє майно в одній із кімнат. Загиблих та травмованих не виявлено. За попередньою версією, пожежа сталася через необережне поводження з вогнем під час паління. Як з’ясувалося, господар житла закурив цигарку та заснув з нею в руках. Коли прокинувся, то запанікував і побіг по допомогу до сусідів.

Ще одне загоряння оселі сталося ввечері 15 липня в Житомирі. Там також загорівся матрац в одній з квартир п’ятиповерхового житлового будинку. Господарі житла одразу викликали вогнеборців і самотужки почали гасити полум’я. Загоряння виявилося незначним і господарям вдалося впоратись з ним за лічені хвилини. Причина виникнення вогню встановлюється.

Рятувальники Житомирщини застерігають! Необережне поводження з вогнем – одна з найпоширеніших причин виникнення пожежі. Іншими словами – це наша легковажність і недбалість. Пояснення цьому дуже просте: до того, що нас оточує в повсякденному житті, ми звикаємо і не приділяємо належної уваги, а вогонь такого ставлення до себе не пробачає. Саме тому дотримуйтесь елементарних правил безпеки у побуті. Утримуйтесь від куріння в оселі і ні в якому разі не куріть у ліжку. Особливо небезпечно курити в ліжку, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння. Людина може заснути з тліючою цигаркою і більше не прокинутися. Також окрему увагу приділяйте електроприладам. Не залишайте їх увімкнутими, коли ви їх не контролюєте. Пам’ятайте, безпека починається з нас!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мешканцям Вінниччини ...
Наступна новина: Тернопілля: молодіжний ...

КОМЕНТАРІ