В Житомирській області за добу внаслідок необережного поводження на воді загинуло дві людини

В Житомирській області за добу внаслідок необережного поводження на воді загинуло дві людини

17.07.15 10:03 0 662
З початку року у Житомирській області жертвами води стали 22 людини, із них 4 дітей. Цифра майже щодня зростає через те, що громадяни нехтують основними вимогами, яких необхідно дотримуватися під час перебування на водних об’єктах. Бажаючи освіжитися в спекотну погоду, люди часто обирають для відпочинку заборонені, не облаштовані місця, а також купаються у стані алкогольного сп’яніння.

Лише за минулу добу 15 липня на водних об’єктах Житомирщини загинуло дві особи. Так, 29-річний мешканець міста Малин разом із товаришем вирушили відпочивати на берег місцевої річки Ірша. Зі слів товариша, хлопець пірнув, але не винирнув. Забивши на сполох, молодик одразу зателефонував до служби «102», яка в свою чергу сповістила про подію рятувальників та розпочала оперативно розшукові дії. До пошуку зниклого чоловіка на дні акваторію річки долучилися водолази Коростенської міської комунальної рятувальної служби на воді. Через деякий час спільним зусиллям працівників ДСНС, міліції та водолазів його тіло відшукали на глибині 3-3,5 метри у 15-ти метрах від берега, але без ознак життя.

Другого потопельника відділенням аварійно-рятувальної частини обласного Управління ДСНС було вилучено з річки Кам’янка в Житомирі. Наразі фахівцями встановлюється особа невідомого чоловіка та причини його загибелі.

Тому рятувальники ще раз застерігають: не йдіть у воду в незнайомому для вас місці, уникайте води зі швидкою течією, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах. Купаючись на «дикому пляжі» чи у незнайомому місці – не пірнайте з берега, гірки, дерева. У воду слід заходити у тверезому стані, неспішно, обережно пробуючи ногою дно. Утримайтесь від далеких запливів: переохолодження – одна із причин трагедій.

Цінуйте та бережіть своє життя та здоров’я!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ