На Хмельниччині рятувальники взяли участь у нараді з керівниками об’єктів зберігання нафтопродуктів

На Хмельниччині рятувальники взяли участь у нараді з керівниками об’єктів зберігання нафтопродуктів

17.07.15 12:27 0 621
16 липня в кабінеті заступника голови Хмельницької облдержадміністрації Володимира Кальніченка відбулася нарада з керівниками об’єктів зберігання нафтопродуктів. У заході взяли участь представники управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації, Головного управління ДСНС в області та керівники об’єктів зберігання нафтопродуктів розташованих на території області.

Під час свого виступу Володимир Кальніченко зазначив, що у зв’язку із надзвичайною ситуацією, що виникла 8 червня поточного року в смт. Глеваха Київської області на нафтобазі «БРСМ-Нафта», внаслідок якої загинуло шість та 15 травмовано осіб, рятувальники Хмельниччини протягом травня-червня 2015 року здійснили планові перевірки щодо дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки на дев’яти нафтобазах розташованих на території області. За результатами перевірок, працівники ДСНС внесли ряд пропозицій для розгляду стану пожежної та техногенної безпеки цих об’єктів на комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

«На території краю знаходиться 14 нафтобаз, з яких дев’ять експлуатуються. За результатами перевірок виявлено ряд порушень вимог у сфері пожежної та техногенної безпеки. Тому, для того, щоб не допустити виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах зберігання нафтопродуктів необхідно виконати ряд заходів. Зокрема, потрібно обладнати сертифікованою автоматичною пожежною сигналізацією приміщення, будівлі, споруди різного призначення, забезпечити нафтобази достатньою кількістю піноутворювача, укомплектувати пожежні щити ручним пожежним інструментом, відновити обвалування резервуарів, забезпечити персонал придатними до використання засобами захисту органів дихання тощо. Крім того, надзвичайно важливо організувати проходження навчання всіх категорій осіб, які підлягають навчанню у сфері цивільного захисту, на навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності», – зауважив т.в.о. начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Дмитро Бондар.

Під час наради також були заслухані доповіді присутніх працівників нафтобаз. За результатами обговорення питань порядку денного, учасники уклали протокольне рішення задля організації роботи щодо вжиття невідкладних заходів із недопущення виникнення пожеж на об’єктах зберігання нафтопродуктів.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: молодіжний ...
Наступна новина: Депутат Івано-Франківської ...

КОМЕНТАРІ