Свободівці у Львівській облраді зареєстрували проєкт Програми підтримки демобілізованих воїнів,які повертаються з АТО

Свободівці у Львівській облраді зареєстрували проєкт Програми підтримки демобілізованих воїнів,які повертаються з АТО

17.07.15 17:14 0 801
Голова фракції ВО "Свобода" у Львівській облраді Йосиф Ситник 15 липня 2015 року зареєстрував розроблений фракцією ВО "Свобода" проєкт рішення Львівської облради "Про затвердження Програми підтримки у Львівській області демобілізованих воїнів, які повертаються з АТО, та їхніх сімей на 2015–2017 роки".

"Після голосування за цю програму на сесії облради, сподіваємось вже на початку вересня, кожен демобілізований воїн із Львівщини з посвідченням "Учасник бойових дій" отримає з обласного б'юджету 3000 гривень одноразової допомоги для поточних потреб цивільного життя", – повідомив Йосиф Ситник.

Крім того, свободівець зазначив, що потреба у коштах на 2015 рік орієнтовно складає 27 млн грн, адже до кінця року буде демобілізовано 7,5–9 тис. воїнів із Львівщини, а на 2016 рік орієнтовно – 24 млн грн.

"На ці потреби підуть, зокрема, 11,96 мільйонів гривень, які чиновники обладміністрації хотіли забрати у територіяльної громади на фінансування свого апарату", – зауважив депутат.

Йосиф Ситник повідомив, що підставою для отримання адресної грошової допомоги є такі документи: заява про виплату одноразової грошової допомоги (стандартний бланк є у військкоматі); копія посвідчення "Учасник бойових дій"; витяг із наказу командира військової частини про виключення зі списків особового складу частини, а для військовослужбовців строкової військової служби – копія військового квитка (для звільнених із служби); копії сторінок паспорта отримувача одноразової допомоги, на яких зазначено його прізвище, ім'я, по батькові та місце реєстрації; копія ідентифікаційного коду отримувача; номер власного банківського рахунку.

"Наш обов'язок – всебічно підтримувати тих, хто захищає Україну у російсько-українській війні", – зазначив Йосиф Ситник.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У зоні АТО Вінниччина ...

КОМЕНТАРІ