Волинська область: любомльські рятувальники спільно з представниками лісових господарств закликають громадян бути обережними в екосистемах

Волинська область: любомльські рятувальники спільно з представниками лісових господарств закликають громадян бути обережними в екосистемах

17.07.15 11:25 0 608
16 липня 2015 року працівники Любомльського РВ УДСНС України у Волинській області разом з представниками ДП «Прибузького лісгоспу» провели рейди місцями масового відпочинку людей у лісових масивах та природних екосистемах із метою протидії пожежам на території Згоранської сільської ради Любомльського району.

Відпочиваючим не лише роз’яснювали та нагадували правила пожежної безпеки, а й вручили листівки, виготовлені спеціально для населення, де у доступній формі викладені елементарні правила дотримання пожежної безпеки у лісах. Розповіли і про те, що розгорнута соціальна кампанія спрямована на попередження надзвичайних ситуацій, характерних для літнього пожежнебезпечного періоду, тож прослухати і переглянути аудіо та відеоролики «Бережіть ліс від пожеж» можна на сайтах обласних телеканалів та веб-сайті управління ДСНС України у Волинській області, соціальних мережах Facebook або Twitter.

Рятувальники наголошували, що під час відпочинку в лісі треба бути особливо обережними з вогнем. Та якщо ви розпалили вогнище, то повинні знати, що це потрібно робити лише у спеціально відведених для вогню місцях, а місце, що призначене для вогнища, необхідно очистити від сухої трави, листя, гілля. Не дозволяється розкладати вогнище поблизу звисаючих крон дерев, у хвойних молодниках, серед сухого очерету, і ні в якому разі не залишати вогнище без нагляду.

Якщо все ж виникла пожежа, і ви не можете загасити її самотужки – якнайшвидше сповістіть тих, хто повинен цим займатися. Зателефонуйте до Служби Порятунку за телефоном "101" і повідомте про місце пожежі, і як туди доїхати.

Давайте спільними зусиллями збережемо природу!

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ