25 липня Чернігів запрошує на фестиваль «Княжа брама» за участю справжніх варягів із Норвегії!

25 липня Чернігів запрошує на фестиваль «Княжа брама» за участю справжніх варягів із Норвегії!

17.07.15 13:03 0 608
24 - 25 липня в Чернігові відбудеться міжнародний фестиваль живої історії слов'яно-скандинавської культури «Княжа брама».

У рамках проведення фестивалю планується приїзд делегації Королівства Норвегія, в складі якої будуть учасники клубів історичного фехтування. Вперше в Чернігові на подібному заході будуть присутні справжні варяги клубу «AgderVikinglag»!

Також очікуються представники клубів військово-історичної реконструкції «Берсерк», «Сталевий Бук» із міста Чернівці, «Рарог» з Нової Каховки, «Варуфорс», «Кенугард», «Вевериця», «Кітеж», «Яртур» з Києва, «Град Кривецький» з Кривого Рогу. Планується приїзд гостей і з Республіки Білорусь. Звичайно ж, будуть широко представлені історичні реконструктори з Чернігова.

Основне дійство фестивалю відбуватиметься 25 липня:

з 10:00 на Алеї Героїв відкриється містечко майстрів;

12:00 – 17:00 – на Алеї Героїв пройде виступ клубів живої історії та історичного фехтування, де всі бажаючі зможуть приміряти обладунки і спробувати свої сили;

14:00 – 17:00 – виступи творчих колективів;

19:00 – 22:00 – творча програма переміститься до табору учасників.

Варто підкреслити, що Чернігів належить до найдавніших міст Європи. Його історія сягає в глибину більше XIII століть. Уже в 907 році Чернігів згадується як друге місто Русі після Києва. Під час свого розквіту Чернігівське князівство мало територію, що за своїми розмірами не поступалася найбільшим країнам Європи.

Важливу роль у розвитку Чернігівського князівства зіграли представники скандинавських народів. Численні археологічні та письмові дані говорять про вагомий внесок, який залишили нормани у розвитку Давньоруської держави.

Навколо міста Чернігова знаходяться численні археологічні пам'ятники, що свідчать про перебування скандинавів на цій території, серед яких: Шестовиця, Виповзів, Листвен, Рогоща та інші.

Традиційно в місті Чернігові та регіоні проводяться численні фестивалі слов'яно-скандинавської культури, як «Коровель», «Київська Русь», «Листвен-фест», «Мстислав-фест».

Організаторами фестивалю «Княжа брама» виступають: управління стратегічного розвитку міста та туризму, управління культури та управління освіти Чернігівської міської ради спільно з клубом історичної реконструкції «Князь Чорний».

За повідомленням управління стратегічного розвитку та туризму міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ