У Рівненській області за фактами забруднення земель токсичними гербіцидами розпочато кримінальне провадження

У Рівненській області за фактами забруднення земель токсичними гербіцидами розпочато кримінальне провадження

18.07.15 11:14 0 656
Прокуратура Рівненського району розглянула колективне звернення мешканців сіл Милостів, Велика Омеляна та Малий Житин щодо погіршення їхнього стану здоров'я та загибелі рослин і домашніх тварин через обробку полів токсичними гербіцидами.

Установлено, що у зазначених населених пунктах внаслідок оброблення полів хімічними препаратами, які використовує ТОВ «Аркіс Агро», завдано шкоду місцевим мешканцям та навколишньому природному середовищу.

— За цими фактами внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.239 (забруднення або псування земель), ст.247 (порушення законодавства про захист рослин) Кримінального кодексу України, — повідомив виконувач обов'язків прокурора Рівненського району Сергій Міськевич.

Нині триває досудове розслідування, у рамках якого призначено перевірку за участі спеціалістів Державних екологічної та фітосанітарної інспекцій в області.

Мінімальне покарання за вказані правопорушення – штраф до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, максимальне — обмеження волі на строк до 2 років.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: У ДСНС України у Волинській ...

КОМЕНТАРІ