На Вінничині в м. Ладижині ведеться будівництво дендрологічного парку місцевого значення на земельній ділянці площею 10 гектарів (+фото)

На Вінничині в м. Ладижині ведеться будівництво дендрологічного парку місцевого значення на земельній ділянці площею 10 гектарів (+фото)

18.07.15 16:06 0 715
Голова облдержадміністрації Валерій Коровій та учасники виїзної колегії ОДА, яка проходила в м. Ладижині 16 липня, відвідали будівельний майданчик.

«Роботи з будівництва дендрологічного парку розпочато в липні 2014 року,- прокоментував перший заступник Ладижинського міського голови Павло Анущенко,- На даний час обсяг робіт по будівництву дендропарку виконано на 40%. Вже збудовано 70 % огорожі парку, облаштовано центральну алею: висаджено троянди, тюльпани, ялинки, ялівець та вимощено тротуарну плитку. Також виконано земляні роботи з будівництва водойми, забурено свердловину для забору води та виконано роботи з улаштування поливної системи, прокладено мережі електропостачання та зовнішнього освітлення».

За його словами, станом на червень: висаджено 2515 дерев та кущів, закладено фундаменти під 7 альтанок та 2 літні павільйони,а також підготовлена основа під пішохідні доріжки (біля 12000 кв.м.)

Відповідно до природоохоронного законодавства, у дендропарку виділено три зони: експозиційну, наукову та адміністративно-господарську.

Експозиційну частину планують завершити вже у грудні 2015 року, тож жителі Ладижина зовсім скоро матимуть чудове місце для сімейного відпочинку, розваг та занять спортом.

«Я порівнюю сьогоднішній Ладижин із тим, яким він був 15 років тому, коли ще не мав статусу міста обласного значення,- зауважив Валерій Коровій, - і мушу відзначити разючі позитивні зміни: це результати роботи міської ради і її голови плюс активність громади. Побачене є ще одним важливим аргументом на користь об'єднання громад,адже вагомим стимулом добровільного об'єднання є фінансування новостворених громад на рівні міст обласного значення».

Павло Анущенко додав, користуючись присутністю голів райдержадміністрацій та міських голів міст обласного значення, що в м. Ладижині розпочато роботу по втіленню соціального проекту на захист пенсіонерів . Так, за пропозицією міського голови, було прийнято рішення міської ради, за яким вже з червня, кожен із 5 800 непрацюючих пенсіонерів отримуватиме по 50 гривень щомісячної доплати на свій картковий пенсійний рахунок.

«Таким чином ми компенсуємо найбільш вразливій категорії жителів міста кошти за здорожчання хліба,- підкреслив міський посадовець.-Наступним кроком буде відкриття через 2 місяці соціального магазину, спільно з «Нашою Рябою» та деякими іншими компаніями, куди виробники поставлятимуть свою продукцію – курятину, олію, крупи,тощо . А усі непрацюючі пенсіонери зможуть, пред'явивши спеціальну пластикову картку, купувати продукти зі знижками до 40 %».

В ході подальшої роботи колегії , голова облдержадміністрації наголосив: «Вже завдяки впровадженню бюджетної децентралізації, в області майже 80 рад виконали річний бюджет,тож усі наступні надходження йтимуть на розвиток громад. Справа лише мати бажання щось змінювати на місцях».



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ