Чернігів: Будьте обережні на воді!

Чернігів: Будьте обережні на воді!

18.07.15 14:08 0 680
Шановні громадяни! Чернігівський міський відділ УДСНС України в Чернігівській області звертається до вас із проханням дотримуватися основних вимог безпеки під час відпочинку біля водоймищ. Пам'ятайте: більшість людей гине через купання в необладнаних місцях. Нещасні випадки найчастіше трапляються при порушенні правил поведінки на воді.

У зв'язку з цим Чернігівський міський відділ УДСНС у Чернігівській області звертається до відпочивальників і гостей міста з проханням дотримуватися правил безпечної поведінки на воді, а саме:

— щоб запобігти нещасним випадкам на воді, купатися краще вранці або ввечері, коли немає небезпеки перегрівання. Перебувайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3—5 хвилин. Не можна пірнати у воду в невідомих місцях та після тривалого перебування на сонці. Не влаштовуйте небезпечні ігри на воді, слідкуйте за розвагами дітей. Не підпливайте під тих, хто купається, не хапайте їх за ноги, не «топіть», не подавайте хибні сигнали про допомогу.

— будьте обережними при плаванні на надувних матрацах або іграшках! Вітром або течією їх може віднести далеко від берега, із них може вийти повітря і вони втратять плавучість. Не купайтеся і не пірнайте у воду в незнайомих та спеціально необладнаних місцях. Не запливайте далеко, тому що можна не розрахувати своїх сил. Не наближайтеся до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу. Уникайте води зі швидкою течією. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах. Не заходьте у воду в нетверезому стані. Контролюйте ігри дітей навіть на мілководді, бо вони можуть під час веселощів упасти й захлинутися.

— щоб запобігти трагічним випадкам на водоймах, не можна входити та пірнати у воду після тривалого перебування на сонці, адже при охолодженні у воді настає різке рефлекторне скорочення м'язів, що може спричинити припинення дихання. Якщо немає поблизу обладнаного пляжу, безпечне місце для купання необхідно вибирати з поступовим схилом і твердим та чистим дном. У воду слід заходити обережно. Не можна влаштовувати грубі ігри на воді, підпливаючи під тих, хто купається, та хапати їх за ноги або «топити». Не плигайте у воду з мостів, крутих берегів та в невідомих місцях.

Пам'ятайте! Дотримання цих нескладних правил поведінки на водних об'єктах забезпечить вам радісний, приємний і головне — безпечний відпочинок.

За матеріалами газети "Чернігівські відомості"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Почесний Консул Монако ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ