На Хмельниччині рятувальники ліквідували умовну пожежу в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Старицького

На Хмельниччині рятувальники ліквідували умовну пожежу в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Старицького

18.07.15 11:12 0 658
17 липня на території Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Старицького відбулося пожежно-тактичне навчання з особовим складом Хмельницького гарнізону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту та оперативними службами міста.

За тактичним задумом, умовна пожежа виникла у глядацькій залі, що розрахована на 802 місця. Після виявлення пожежі керівництво театру одразу повідомило про небезпечну ситуацію Службу порятунку, одночасно розпочало евакуацію глядачів та працівників закладу, а також ввімкнено систему оповіщення та опущено протипожежну завісу з метою запобігання розповсюдження диму на інші приміщення театру.

На момент прибуття перших підрозділів ДСНС, пожежа поширилась площею 90 кв. м, вентиляційними каналами дим розповсюдився до четвертого поверху. На верхніх поверхах перебували люди, тому була загроза для їх життя. Згідно визначеного алгоритму дій, енергетики негайно знеструмили об’єкт. Рятувальники, застосовуючи спеціальну пожежно-рятувальну техніку, здійснили евакуацію працівників та провели розвідку місця пожежі. Так, було прийняте рішення встановити автоцистерни до центрального входу в театр, та в складі ланки газодимозахисної служби подати ствол на гасіння пожежі та захист сцени. За допомогою автодрабини вогнеборці евакуювали «потерпілих» із даху театру, а також із сильно задимлених приміщень. Умовним постраждалим лікарі надали першу медичну допомогу.

До навчання також долучились працівники державтоінспекції перекрили рух автотранспорту поблизу театру та стежили за порядком, аби інші аварійні формування могли якнайкраще виконати свою роботу.

Після проведених навчань відповідальний за пожежну безпеку театру ознайомив працівників пожежно-рятувальних підрозділів із системами пожежогасіння, їх розміщенням, місцями евакуації, а також розташуванням приміщень закладу культури.

Підсумовуючи навчання т.в.о. начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Дмитро Бондар зауважив, що співпраця між усіма службами взаємодії є ефективною та злагодженою. У випадку небезпечної ситуації на об’єктах із масовим перебуванням людей усі фахівці зможуть оперативно відреагувати на подію та надати якісну допомогу потерпілим.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську у ...
Наступна новина: У Рівненській області за ...

КОМЕНТАРІ