На Ужгородщині піротехніки знешкодили три артснаряди часів Другої світової війни

На Ужгородщині піротехніки знешкодили три артснаряди часів Другої світової війни

18.07.15 11:19 0 620
16 липня фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення виїжджали на виклик до с. Соломоново Ужгородського району, аби знешкодити виявлені там вибухонебезпечні предмети. Повідомлення про це надійшло до оперативно-рятувальної служби напередодні ввечері о 19:10. На загрозливу знахідку натрапив місцевий мешканець під час викопування колодязя на вул. Мічуріна.

По приїзді на місце події піротехніки ідентифікували виявлені ВНП як три артилерійські снаряди калібром 152 мм. Усі вони пролежали в закарпатській землі із часів Другої світової війни. Їх вилучили з ґрунту і транспортували на військовий полігон у с. Оріховиця. Артснаряди знищили о 14:00, перед цим обстеживши територію довкола місця знахідки на наявність інших ВНП.

Крім цього, ввечері 16 липня вибухонебезпечний предмет знайшли в м. Мукачево на вул. Фабричній. За попередньою інформацією, яка поступила до служби порятунку о 21:35, це мінометна міна часів Другої світової війни. Вилучення та знешкодження ВНП заплановано на 17 липня 2015 року.

Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до громадян із закликом бути обережними при проведенні земляних робіт, адже будь-якої миті людина може натрапити на відголоски війни. Якщо це сталося, не слід чіпати підозрілий металічний предмет і переміщувати його в інше місце. Категорично забороняється пробувати самостійно знешкодити вибуховий пристрій. Натомість треба позначити місце знахідки й повідомити про це органи влади, місцевого самоврядування, міліцію або зателефонувати до служби порятунку за номером 101.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ