Луцьк: «Свято Нептуна» на озері Світязь — заключний етап табору «Літо-2015»

Луцьк: «Свято Нептуна» на озері Світязь — заключний етап табору «Літо-2015»

19.07.15 13:49 0 793
Відповідно до розпорядження Луцького міського голови від 19.05.2015 № 179 “Про організацію в місті літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2015 році” працював табір денного перебування «Літо – 2015» Луцького міського центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх».

16 липня завершився заключний етап табору - чотирьохденна туристична поїздка на озеро Світязь. Діти з нетерпінням чекали цієї подорожі, адже цікаво провести ще декілька днів табору на свіжому повітрі в наметовому містечку на мальовничій галявині пансіонату «Шацькі озера».

Упродовж чотирьох днів під пильним наглядом працівників центру вихованці клубів за місцем проживання купались, засмагали, навчались плавати, брали участь у різноманітних турнірах та розвагах. Щоправда мінлива погода у цьому році не дозволила накупатись у задоволення. Прохолодна вода Світязя радість принесла тільки сміливцям. Але незважаючи на це, ніхто не встояв перед звабою отримати порцію адреналіну. Діти радісно приймали загартовуючі процедури: водні, повітряні і сонячні ванни, що додало здоров'я і бадьорого настрою.

Увечері учасники табору збирались біля вогнища попити гарячого чаю та поспілкуватись. Саме тут під звучання гітари, вдивляючись у полум'я, панувала таємнича атмосфера, яка зближувала, згуртовувала дітей. Вони співали пісні, розповідали цікаві історії з життя.

Третього дня перебування на озері відбувся традиційний фізкультурно-оздоровчий захід «Свято Нептуна». Після обіду всі активно почали підготовку та перевтілення учасників в різних героїв. Берег озера вмить перетворився на казкове дійство. Русалки, мавки, чортенята та водяні вийшли на берег із своєю культурною програмою на чолі з повелителем морів і океанів — Нептуном.

З цікавістю та захопленням спостерігали сторонні відпочивальники за проведенням свята. В окремих конкурсах вони були задіяні, як незалежне жюрі. Були й охочі сфотографуватись з учасниками дійства.

Продовжила свято спортивна програма з естафетами на воді. Діти з великим завзяттям та азартом виконували усі завдання. Сміх, вигуки підтримки вболівальників, шум води лунали довкола.

Після естафет на воді команди випробували свої сили у перетягуванні линви. Велику радість принесла команді-переможецю перемога над командою керівників груп.

На завершення повелитель морів і океанів вручив призи всім учасникам свята. А також окремо в різних номінаціях, зокрема за підготовку костюмів - трьом найчарівнішим русалкам і мавкам та трьом чортенятам і водяним. Особливо зраділи діти, коли кожен отримав солодкий приз — морозиво.

Побажавши усім учасникам свята міцного здоров'я, мирного, безхмарного неба, хорошого відпочинку, Нептун відплив зі своєю свитою до водяного царства.

Відпочинок вдався на славу. Погода, зустрівши в перший день дощем, все ж не завадила дітям міського центру активно провести оздоровчий відпочинок.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ