У Луцьку шукають ідеї для розвитку міського простору

У Луцьку шукають ідеї для розвитку міського простору

19.07.15 15:06 0 783
17-18 липня у Луцьку відбувається захід, присвячений розвитку міського простору - арт-хакатон “Університет міста”, який поєднує у собі освітній, культурний, практичний аспекти існування міста та інформаційні технології.

Це відкрита платформа для діалогу та взаємодії всіх, хто шукає найкращі ідеї для Луцька і хоче втілювати їх у життя. Учасники цього діалогу – громадські активісти, влада, соціально відповідальний бізнес, фахівці-експерти та прості лучани.

Участь у відкритті заходу взяв перший заступник міського голови Тарас Яковлев. Він привітав учасників заходу та висловив надію, що протягом двох днів вдасться почути, напрацювати дійсно цікаві та прогресивні ідеї розвитку різноманітних сфер міста, які вдасться реалізувати у майбутньому. За його словами, такий захід дає можливість зібрати в одному місці ініціативних людей, які бажають, аби Луцьк був гарним, та обговорити їхні ідеї. Тарас Яковлев зазначив, що у Луцьку постійно працюють над розвитком міського простору. Він презентував напрацювання, які є у питанні громадського транспорту, велоінфраструктури, покращення екології тощо. Зокрема, за його словами, у Луцьку збудована перша велодоріжка на відрізку дороги від Північного ринку до Палацу урочистих подій. “Будують велодоріжку і на проспекті Відродження. У інтернеті велася дискусія щодо цього. Її просто нині ще не доробили до завершення”, - наголосив він. Тарас Яковлев зауважив, що у цьому питанні залучатимуть громадських активістів.

Розповів й про розвиток електротранспорту. За словами першого заступника міського голови, нині щодень на вулицях міста курсують орієнтовно 45 тролейбусів. “Ведеться робота щодо збільшення їхньої чисельності. Важливим моментом стало брендування тролейбусів. Нині майже половина їздить Луцьком з логотипом підприємства електротранспорту. Завдяки правильному підходу і покращенню якості послуг, вдалося збільшити кількість пасажирів, які користуються тролейбусами”, - зазначив він.

Крім того, у рамках арт-хакатону “Університет міста” відбуватимуться лекції, презентації та воркшопи. Під час них розкажуть про взаємодію мистецтва і технологій, історії та інновацій, культури та відомостей про місто тощо.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Три вінничанки виявили ...
Наступна новина: На Хмельниччині прийнято ...

КОМЕНТАРІ