У Чернівцях презентували проект лабораторії міського активізму

У Чернівцях презентували проект лабораторії міського активізму

19.07.15 16:22 0 848
Презентація проекту «Тимчасова видимість» відбулася у Галереї Ратуші за участю керівника проекту Наталії Єрьоменко, модераторів мистецьких інтервенцій, головного архітектора міста Наталії Хілько, начальниці відділу охорони культурної спадщини міської ради Олени Пушкової.

Проект «Тимчасова видимість» здійснюється за ініціативою Ro?a Collective (Роша Колектів) у співпраці із організацією 54°+ (Каунас, LT) та арт-угрупуванням CADAM (Мюнхен, GE) за сприяння MitOst та European Cultural Foundation в рамках програми Tandem Culture Managers Exchange – Ukraine та підтримки міського голови Олексія Каспрука.

«Тимчасова видимість» – це перший проект лабораторії міського активізму, яку створили 14 молодих чернівчан з метою створення платформи для співпраці та пошуку стратегій для спільної дії. Активісти дослідили пустуючі простори Чернівців і 18-26 липня проведуть там серію мистецьких інтервенцій. До участі у цих інтервенціях запрошують чернівчан, які люблять місто, його історію та культуру, готові стати творцем цікавої культурної події, долучитися до переосмислення та перетворення закинутих міських просторів.

Для культурних інтервенцій було обрано чотири локації – кінотеатр “Україна”, внутрішній двір Краєзнавчого музею, пустку перед колишнім єврейським притулком на вулиці Барбюса та набережну ріки Прут. 18-19 та 25-26 липня учасники проекту спробують на певний час наповнити їх життям, творчо переосмисливши їх історію та сьогодення.

Вхід на усі події вільний.

18.07, 10:00

Кінотеатр “Україна” (вул. О. Кобилянської, 51)

Одноденний інтерактивний знімальний майданчик / Відкриття інтервенцій

19.07, 19:00

Пустка перед колишнім єврейським притулком (вул. Барбюса, 25)

Звукова інсталяція на тему пам'яті / Голоси приватних історій

25.07, 19:00

Внутрішній двір Краєзнавчого музею (вул. О.Кобилянської, 28)

Ленд-арт / Оповідки про місто (сторітелінг)

26.07, 19:00

Набережна річки Прут

Квест (кожні 20 хвилин між 19.00 і 20.00 – відправлення з площі Філармонії) / Самоекскурсія / Ігри / Концерт Grisly Faye (UA-PL) / DJ-set / Кінопоказ / Багаття-паті

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Изготовление наружной ...

КОМЕНТАРІ