На Вінниччині ще два храми стали власністю місцевих релігійних громад (+фото)

На Вінниччині ще два храми стали власністю місцевих релігійних громад (+фото)

19.07.15 11:10 0 631
17 липня в області відбулося урочисте підписання документів про передачу двох храмових споруд з державної власності у власність релігійних громад. Так, у рамках вшанування на Вінниччині пам'яті князя Київського Володимира – творця середньовічної європейської держави Руси-України, відповідно до розпоряджень голови облдержадміністрації «Про повернення культової будівлі» від 30 червня 2015 року № 375 та від 09 липня 2015 року № 396 храми Святого Архістратига Михаїла Української Православної Церкви Київського Патріархату, що у с.Новофастів Погребищенського району та Святого апостола Іоанна Богослова Української Православної Церкви с. Гавришівка Вінницького району повернуто у власність місцевих релігійних громад.

З нагоди такої події до храму, що у с. Гавришівка завітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій та митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Звертаючись до вірян, Владика відзначив, що нині за сприяння обласної влади релігійні споруди, які свого часу були забрані у Церкви і громад, знову повертаються у їхню власність. «Ми прибули до цього храму, щоб звершити історично справедливу місію. Були непрості роки, коли храми руйнувалися та забиралися. Але, як сказано у Євангелії, був час розкидати каміння і прийшов час його збирати», - зауважив митрополит Симеон.

В свою чергу голова облдержадміністрації Валерій Коровій зауважив, що партнерські стосунки між державою та церквою – об'єктивна модель сучасності. Саме за цією концепцією обласне керівництво будує стосунки із релігійними громадами.

«В такий непростий для країни час об'єднання громад має дуже важливе значення, тому що в храмі як ніде відчуваєш таке поєднання духовності, державності і патріотизму. Як голова облдержадміністрації, розумію, що можливо це формальний крок, але це має дуже важливе символічне значення, тому що це є відтворення тієї справедливості , яка була втрачена в 1927 році , коли забиралися всі культові споруди в так звану державну власність. В контексті пошуку загального суспільного компромісу, громадського миру, який дуже потрібен нашій країні, ми цю роботу будемо продовжувати. Повернення церковного майна є принциповим обов'язком держави, запорукою збереження спокою в релігійному середовищі» – зауважив Валерій Коровій.

Відтак безпосередньо у храмі було здійснено офіційну процедуру підписання договору передачі майна та закріплення його відповідними печатками.

Прихожани храмів переконані: те, що церква стала надбанням громади, не інакше, як промисел Божий і доказ його любові. В обох храмах уже понад 150 років звершується свята літургія, намолені стіни і щира віра прихожан зробили свій внесок у процес релігійного відродження України.

До речі, лише протягом 2015 року уже повернено у власність громад 26 храмових будівель, що були націоналізовані радянською владою.

























































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку родини ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ