На Тернопіллі рятувальники забезпечили пожежну та техногенну безпеку на прощі у Зарваниці

На Тернопіллі рятувальники забезпечили пожежну та техногенну безпеку на прощі у Зарваниці

20.07.15 11:13 0 622
18-19 липня відбулась Всеукраїнська проща до Марійського духовного центру у селі Зарваниця, на Тернопільщині.

З кожним роком статус прощі та кількість людей, які беруть у ній участь, невпинно зростає. Серед учасників заходу був глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук, представники духовенства, чимало відомих політиків і представників влади, керівництво Тернопільської області.

Для забезпечення пожежної та техногенної безпеки поблизу місця проведення урочистих заходів Управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області було розгорнуто мобільно-оперативний штаб, залучено 40 чоловік особового складу та 10 одиниць техніки. Також рятувальники встановили пункт життєзабезпечення, де паломники мали можливість отримати гарячу їжу та переночувати.

Під час проведення масових заходів територію Марійського духовного центру цілодобово патрулювали працівники ДСНС, озброєні первинними засобами пожежогасіння. Адже велику пожежну небезпеку на прощі становило використання відкритого вогню. У ніч з 18 на 19 липня багатотисячна колона прочан із запаленими свічками прямувала хресною дорогою, а за великого скупчення людей існувала загроза займання їх одягу, дерев та кущів на узбіччі. Та, на щастя, прикрих випадків не трапилось.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: поблизу г. Парашка ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ