Вперше після підписання ядерної угоди до Тегерана із Німеччини вирушила «економічна делегація»

Вперше після підписання ядерної угоди до Тегерана із Німеччини вирушила «економічна делегація»

20.07.15 08:59 0 873
Міністр економіки Німеччини Зіґмар Ґабріель вилетів у неділю, 19 липня, до Тегерана з першим офіційним візитом після підписання з Іраном та шістьма світовими державами угоди про скасування міжнародних санкцій в обмін на обмеження ядерної програми. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Ґабріель, який є також є заступником міністра енергетики в кабінеті Анґели Меркель, розпочав триденну поїздку на чолі невеликої делегації представників компаній, галузевих груп і науковців.

Голова німецької торгово-промислової палати Ерік Швейцер, який супроводжує Ґабріеля, назвав поїздку «обнадійливим знаком» для західних компаній, що відійшли від ведення бізнесу в Ірані через санкції. Швейцер сказав, що двостороння торгівля може зрости учетверо, до понад 10 мільярдів доларів, протягом найближчих двох-трьох років.

Очікується, що очільник міністерства економіки Німеччини під час візиту зустрінеться з президентом Ірану Хасаном Роугані. Цього тижня Ґабріель сказав, що угода з Тегераном «закладає основу для нормалізації економічних зв'язків з Іраном, якщо умови, закладені в угоді, будуть реалізовуватись».

Водночас правозахисники вже висловили застереження, щоб у гонитві за відновленням торговельних зв'язків не було втрачено із поля зору права людини в Ірані.

Нині Іран займає четверте місце в світі за запасами нафти і друге місце за покладами газу. Міністерство нафти Ірану нещодавно оголосило, що планує залучити до 100 мільярдів доларів іноземних інвестицій для модернізації свого енергетичного сектора.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Компания НПП «МАДЕК»
Наступна новина: На Хмельниччині вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ