За спеки чернівчани зможуть освіжитися холодною водою

За спеки чернівчани зможуть освіжитися холодною водою

21.07.15 08:41 0 693
Позаяк у Чернівцях встановилася спекотна погода, минулими вихідними з ініціативи міської влади спільно з Управлінням ДСНС України у Чернівецькій області на площах за допомогою пожежних гідрантів було організовано імпровізовані фонтани для чернівчан, які припали до вподоби насамперед малечі.

«Рішення надати чернівчанам таку можливість освіжитися у спеку, коли температура сягає понад 30 градусів тепла, було прийнято за досвідом європейських країн, де така практика є поширеною», – зазначив секретар міської ради Ярослав Кушнірик.

Результати впровадження цієї ідеї проаналізовано, звернуто увагу, що обладнання рятувальників використовувати з цією метою є недоцільним, оскільки воно вимагає великих витрат води, створює надмірний тиск.

Тому департаменту ЖКГ міської ради та КП « Чернівціводоканал» спільно з районними радами доручено визначити місця масового перебування чернівчан, щонайменше п'ять, де є можливість забезпечити підключення до систем водопостачання та водовідведення та закупити для цього необхідне обладнання – розпилювачі, які економно витрачають воду і найбільше підходять для зволоження в таких умовах. Розпилювачі запускатимуть у дні, коли температура перевищуватиме 30 градусів тепла.

Також дано доручено з'ясувати, чому не працює фонтанчик з питною водою у «будинку-кораблі» та терміново забезпечити його роботу.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку муніципали ...

КОМЕНТАРІ