Чернівецька область: внаслідок необережного поводження на воді загинуло 2 людини,з них 1 дитина

Чернівецька область: внаслідок необережного поводження на воді загинуло 2 людини,з них 1 дитина

21.07.15 11:26 0 591
Минулої доби в Чернівецькій області внаслідок необережного поводження на воді загинуло 2 людини, з них 1 дитина. Так, 19 липня в Чернівцях в річці Прут втопилася мешканка села Драченці Кіцманського району, дівчина 2000 року народження. Вона разом із подругою відпочивала в не призначеному для цього місці. Річки тут була неглибокою, однак під час купання дівчина натрапила на глибоку яму і пішла під воду. Подруга та інші люди, які перебували на березі, кинулися дівчині на допомогу, однак врятувати її не змогли. Після повідомлення про подію за місцем виклику оперативно прибули рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 3 обласного центра та водолази Чернівецької міської рятувальної станції. Вони обстежили дно річки, в ході чого виявили тіло дівчині на глибині понад 2 метри. Тіло загиблої направлено на судово-медичну експертизу в Чернівці для встановлення причини смерті.

Того ж дня в селі Верхні Петрівці Сторожинецького району в річці Малий Сірет втопилася місцева мешканка 1985 року народження. Вона разом із двома друзями відпочивала на річці. Жінка вирішила скупатися, а двоє чоловіки залишилися на березі. Раптом під час купання жінка пішла під воду. Чоловіки це помітили і кинулися їй на допомогу. Вони підняли жінку на поверхню, проте вона вже була без одзнак життя. Для встановлення причини смерті тіло загиблої направлено на судово-медичну експертизу в місто Сторожинець.

З початку року в Чернівецькій області загинуло 9 людей, з них 3 дитини. Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до людей: спекотна погода сприяє відпочинку на воді, однак при цьому не можна забувати про елементарні правила безпеки! Ніколи не відпочивайте в не призначених для цього місцях, адже там немає рятувальників, яку можуть допомогти в разі потреби. Пам’ятайте, що безпечніше відпочивати на воді у світлий час доби, у спокійну безвітряну погоду, при температурі води не менше +18, повітря – не нижче +24. Слід звернути увагу, що діти гинуть в тих випадках, коли поруч немає дорослих, які могли б допомогти. Тому батькам слід пам’ятати про це і слідкувати за своїми дітьми під час відпочинку, адже їхня поведінка у воді непередбачувана. Не заходьте у воду у нетверезому стані, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах. Не пірнайте у воду з берега, гірки чи дерева. Будьте обережні, дотримуйтеся правил безпеки!

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Стосовно проведених ...
Наступна новина: Мозаичношлифовальные машины

КОМЕНТАРІ