В Чернівецькій області рятувальники вдосконалювали дії з ліквідації умовної пожежі на Дністровській гідроакумулюючій електростанції

В Чернівецькій області рятувальники вдосконалювали дії з ліквідації умовної пожежі на Дністровській гідроакумулюючій електростанції

21.07.15 12:12 0 559
17 липня в місті Новодністровськ працівниками Управління ДСНС України у Чернівецькій області та керівництвом Дністровської гідроакумулюючої електростанції було організовано проведення тактико-спеціальних навчань на території станції. Окрім цього, участь в навчаннях взяли і представники Головного Управління ДСНС України у Вінницькій області, які, згідно міжобласного плану залучення сил та засобів, можуть направлятися на станцію у разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події. Метою проведення даних навчань було відпрацювання взаємодії пожежно-рятувальних підрозділів з черговим персоналом станції при гасінні умовної пожежі.

Навчання було поділено на 2 етапи: Під час першого з них, учасникам навчань були показані найбільш небезпечні ділянки електростанції. Присутнім детально розповіли про роботу на кожній ділянці Дністровської гідроакумулюючої електростанції та яку важливість при цьому займає дотримання правил безпеки.

Під час практичної частини навчань відпрацьовувалися дії з ліквідації умовної пожежі в машинному залі. Так, за задумом навчань, внаслідок технічної несправності виникло витікання масла з масляного баку та розпочалося його горіння в машинному залі. Черговий персонал станції відразу повідомив про пожежу рятувальників. За лічені хвилини на місце події прибули вогнеборці Державного пожежно-рятувального поста міста Новодністровськ та професійно-пожежного поста № 2 Дністровської гідроакумулюючої електростанції. Додатково на місце події були направлені пожежно-рятувальні підрозділи міст Чернівці, Сокиряни, смт. Кельменці. Рятувальники спільно з персоналом станції провели евакуацію робітників у безпечне місце. Для того, щоб переконатися, що всі люди у безпеці, було перевірено їх кількість, в ході чого було встановлено, що один з працівників станції відсутній. Вогнеборці, використовуючи апарати захисту органів дихання, провели всередині станції пожежну розвідку, під час якої виявили чоловіка. Рятувальники вивели людину на вулицю та надали потерпілому першу домедичну допомогу. Після цього, потерпілого передали медикам, які госпіталізували його в лікарню міста Новодністровськ. Одночасно з цим, рятувальники проводили роботи з ліквідації умовної пожежі. Для координації дій всіх учасників навчань було створено оперативний штаб. Спільними зусиллями умовна пожежа була ліквідована. Згідно умов навчань загальна площа пожежі склала 200 кв.м..

Після практичних відпрацювань було підбито підсумки проведених навчань. Для проведення тактико-спеціальних навчань залучалося 6 одиниць техніки та 39 чоловік особового складу, з яких 5 одиниць техніки та 29 чоловік особового складу від Управління ДСНС. Від ГУ ДСНС України у Вінницькій області до навчань були залучені 10 чоловік особового складу. З поставленим завданням учасники навчань впорались.

«Управління ДСНС у Чернівецькій області постійно проводить різноманітні навчання чи інші заходи для покращення готовності до реагування пожежно-рятувальних підрозділів. Підбиваючи підсумки навчань на Дністровській гідроакумулюючій електростанції, можна сказати, що рятувальники Управління готові до ліквідації різноманітних надзвичайних подій та ситуацій різного ступеня складності» – повідомив заступник начальника Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Сергій Шмиголь.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ