Вінниччина займає одне із перших місць по кількості звернень громадян до Національної кадастрової системи (+фото)

Вінниччина займає одне із перших місць по кількості звернень громадян до Національної кадастрової системи (+фото)

21.07.15 16:43 0 670
Земельний фонд області складає 2649.2 тис.га. До основних земельних угідь, від стану яких в значній мірі залежить економічна ситуація в області, відносяться землі сільськогосподарського і лісогосподарського призначення та природно-заповідного фонду. Про це повідомив начальник Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Юрій Козак, доповідаючи про виконання основних завдань новоствореної служби, під час щотижневої апаратної наради.

За його словами, третя частина території області зайнята сільськогосподарськими землями, із них сільськогосподарських угідь 76.0%, під лісами та іншими лісовкритими площами 14.3%, забудовані землі займають 4.1%, болота 1.1%.

Як повідомив Юрій Козак, з початку функціонування Національної кадастрової системи зареєстровано 4 млн 949 тисяч заяв по Україні. Вінниччина стабільно займає одне з перших місць по кількості звернень громадян: Київська – 470,2 тисяч звернень, Вінницька – 307,1 тисяч.

«Абсолютні показники по реєстрації земельних ділянок у Вінницькій області показує Вінницький район – 3,1 тисяч земельних ділянок. Також гарні показники мають – Шаргородський, Могилів-Подільський райони та м. Вінниця (1,3 тис – 1,1 тис. земельних ділянок)» – зазначив Юрій Козак.

Досягненням назвав Юрій Козак і те, що всі адміністративні послуги, як відносяться до сфери земельних ресурсів, в області надаються виключно через центри надання адміністративних послуг.

«Завдяки запровадженому принципу екстеріторіальності, громадяни отримають принципово новий рівень сервісу. Дотепер замовлення витягу відбувалося лише за місцем безпосереднього розташування ділянки, що призводило до втрат часу та створювало корупційні ризики, оскільки етап подачі заяви та видачі результатів знаходився під контролем одного кадастрового реєстратора.

Можливість замовлення послуги онлайн скорочує процедуру оформлення до декількох хвилин, а рознесення функції реєстрації заяви та її обробки зводить до мінімуму можливість зловживань» – зазначив Юрій Козак.

Замовлення витягу здійснюється через Публічну кадастрову карту, яка розміщена на офіційному сайті Держгеокадастру. Простий та лаконічний інтерфейс робить послугу доступною навіть для невпевнених користувачів ПК. В систему інтегрована функція он-лайн оплати послуги через сервіс моментальних платежів LiqPay Приватбанку. Підтверження про сформовану заявку та повідомлення про готовність документу користувач отримує на свою електронну адресу.

«Варто відзначити, що в цьому році із 54,5 тисяч звернень відмову надано лише 536 громадянам, що становить менше 1%. Це говорить про налагоджену співпрацю територіальних органів із землевпорядними організаціями» – повідомив Юрій Козак.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Буковина: розшукується ...

КОМЕНТАРІ