Волонтери Жешувського інкубатора культури приїхали за досвідом до Луцька

Волонтери Жешувського інкубатора культури приїхали за досвідом до Луцька

21.07.15 09:15 0 752
16-19 липня у Луцьку перебувала група волонтерів Жешувського інкубатора культури, що займаються організацією культурних заходів та проектів. У нашому місті вони знайомилися із громадськими організаціями та творчими середовищами, що ведуть свою діяльність у Луцьку. Візит відбувся у рамках проекту «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння» Європейського інструменту сусідства та партнерства Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013, який у партнерстві із колегами з Івано-Франківська та Жешува (Польща) реалізовує виконавчий комітет Луцької міської ради.

Протягом першого дня гості із Польщі зустрілися у приміщенні Молодіжного центру із представниками Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, аматорського театру «ГаРмИдЕр», анімаційної студії IMAGO, ознайомилися із діяльністю Молодіжного центру. Учасники зустрічі із Луцька розповіли про свою діяльність у сфері культури та соціального захисту, особливо підкреслюючи роль співпраці із волонтерами. Крім того, у перший день виконавчий директор Луцького IT кластеру та організатор культурних подій Іванна Мартинів провела тренінг із піару.

У наступні дні гості із Польщі взяли активну участь в акції «Мирна Україна», яку приготував Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, та арт-хакатоні «Університет міста», що відбувся 17-18 липня та мав на меті об'єднати активістів навколо ідеї розвитку міського простору Луцька. Зокрема, керівник Інкубатора культури Евеліна Юраш розповіла про заходи, які організовуються у Жешуві та Любліні у міському просторі. Також делегація із Польщі відвідала відкриття креативного простору «Озерний вітер».

Останній день перебування делегації із Жешувського інкубатора культури дав можливість підбити підсумки зустрічі та запланувати майбутні заходи для розвитку культурного співробітництва між Жешувом та Луцьком. Учасники зустрічі із Польщі та України проаналізували схожості та відмінності у культурі Жешува та Любліні та запропонували ряд ініціатив, які можна втілити у майбутньому.

Проект «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння» реалізується виконавчим комітетом Луцької міської ради вже два роки. Результатом проекту буде Стратегія транскордонного співробітництва Жешува, Івано-Франківська та Луцька у сфері культури та соціального захисту до 2020 року, що буде представлена на підсумковій конференції, яка відбудеться 31 липня у Жешуві.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ