В Луцьку для дітей з сімей,які потребують особливої соціальної підтримки,організували цікаве дозвілля

В Луцьку для дітей з сімей,які потребують особливої соціальної підтримки,організували цікаве дозвілля

21.07.15 17:12 0 844
Луцький міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді у партнерстві із КП “Парки та сквери м.Луцька” у центральному парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки організовує волонтерську акцію “Мирна Україна” для дітей з сімей, які потребують особливої соціальної підтримки.

У рамках акції діти взяли участь у сімейному квесті від Волинської обласної бібліотеки для юнацтва, майстер-класі від студії дизайну та творчості “Метелик” з виготовлення браслету життя, канатному тренуванні на екологічно-розважальному об'єкті “Екологічна стежка здоров'я”, тренінгу на тему: “Мир починається з кожного” та фешмобі.

Працівники Волинської обласної бібліотеки для юнацтва, вихованці молодіжного братства Свято-Миколаївського Жидичинського монастиря МИРТ запропонували квест – активний відпочинок. Учасниками гри стали діти з сімей, які тимчасово переміщені із окупованих територій та зони проведення АТО, діти учасників АТО, сироти, з багатодітних родин. Сімейний квест – чудова пригодницька гра, командна гра-пошук – рухлива та одночасно інтелектуальна. На учасників чекала весела подорож-змагання. Завданням квесту було скласти пазл з зображенням місця, де знаходяться подарунки, і швидше за команду суперників знайти його. Команда, яка прийшла другою, теж отримала втішні презенти. Учасники квесту відгадували загадки, ребуси і вирішували логічні завдання, а всі підказки інтригували, змушували орієнтуватись і стрімко переміщатись територією парку.

Гра-квест надзвичайно сподобалась дітям, вони отримали безліч нових вражень та позитивних емоцій. Організаторам вдалось підтримати сім'ї учасників АТО, об'єднати діток у веселій грі, дати можливість проявити себе творчо, інтелектуально, гуртом долати перешкоди, виконувати завдання і розуміти, що результат залежить не від когось одного, а від взаємодії всіх членів команди.

Творча студія “Метелик” провела майстер-клас з дітками з плетіння браслетів “Мотузка життя” та розпису футболок на патріотичну тематику. Кожна дитина сформувала свій неповторний подарунок воїну АТО. Браслет, футболка та листівка з теплими словами вдячності, сподівання на швидке мирне небо над Україною та побажання вернутися живим. Подарунки вже наступного тижня можуть отримати воїни АТО які несуть службу поблизу Донецька.

Що таке парашут єднання мали можливість дізнатися дітлахи під час захоплюючої гри з цим диво-європейським інтерактивом. Безліч дітей загадували свої бажання, робили усілякі фігурки та вибирали лідера команди.

Міні - тренінг провели працівники Луцького міського центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді провідний спеціаліст відділу соціальної роботи Тамара Бондарук та головний спеціаліст відділу соціальної роботи Світлана Луців.

“Діти дуже активно виконували завдання по колажу “Що для мене означає мир”. Ми захоплювалися мудрими судженнями та вже такими дорослими відповідями дітей, батьки яких перебувають в зоні АТО”, - сказала Тамара Бондарчук.

“Мені цікаво і весело в Парку. Привела мене моя бабуся. Я спробувала усі забави, які для нас організували. Найбільше сподобалося розмальовувати футболки та канатна дорога”, - поділилася враженнями Софійка.

До проведення акції долучалися волонтери з м.Жешува Республіки Польща, які перебували у Луцьку в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 Європейського інструменту сусідства та партнерства.

Враження учасників надзвичайно позитивні, адже це нові знайомства та цікаві емоції. Всі гарно провели час, залишились задоволеними – як учасники, так і організатори.

Луцький міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковина: розшукується ...
Наступна новина: Чехлы со стразами на iPhone

КОМЕНТАРІ