Нагороджено вогнеборців,які ліквідовували пожежу на території нафтобази в Київській області

Нагороджено вогнеборців,які ліквідовували пожежу на території нафтобази в Київській області

21.07.15 12:08 0 659
20 липня керівництво Управління ДСНС Житомирщини за сумлінне та високопрофесійне виконання службового обов’язку, мужність і героїзм, сміливі та рішучі дії, виявлені під час гасіння пожежі на території нафтобази ТОВ «Побутрембудматеріали» у смт Глеваха Васильківського району Київської області вручило заслужені нагороди своїм відважним колегам.

10 вогнеборців Житомирщини удостоїлись високої нагороди від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Зокрема, нагрудним знаком «За відвагу в надзвичайній ситуації» нагороджено Забродського Сергія Васильовича – пожежного-рятувальника частини спеціальної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення та Нечегу Володимира Миколайовича – заступника начальника частини спеціальної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Почесною грамотою Державної служби України з надзвичайних ситуацій нагороджено Боровича Андрія Олексійовича – начальника 20-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Коростишів, Савченка Олега Віталійовича – старшого пожежного-рятувальника 2-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Житомир, Ткаченка Михайла Леонідовича – начальника караулу 11-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Житомир, Фіщука Юрія Володимировича – водія 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Житомир та Шевчука Олександра Степановича – командира відділення 11-ї пожежно-рятувальної частини м. Житомир.

Крім того Грамотою ДСНС України нагороджено Самойленка Сергія Станіславовича – старшого пожежного-рятувальника 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Житомир, Стьопочкіна Євгенія Валерійовича – заступника начальника 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Житомир та Ходаківського Владислава Казимировича – командира відділення – водія частини спеціальної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Нагадуємо, що 8 червня у Васильківському районі Київської області сталася пожежа на території нафтобази ТОВ «Побутрембудматеріали» в резервуарному парку для зберігання паливно-мастильних матеріалів різного виду (бензин, дизпаливо, мастило) загальною місткістю 28050 куб.м. Вже наступного дня до ліквідації пожежі було залучено 27 чоловік особового складу та 6 одиниць техніки із Житомирщини. На долю наших рятувальників випало проведення пінної атаки на палаючі резервуари та розлите паливо. Також необхідно було створювати водяну завісу для охолодження газового трубопроводу та суміжних резервуарів. Насамкінець житомиряни допомагали розбирати зруйновані пожежею конструкції. Увесь час кожен вогнеборець виконував свою роботу з неабияким ризиком для власного життя. Чорна димова завіса та гучні звуки вибухів досі згадуються їм, заступаючи на чергування. Внаслідок пожежі загинуло 3 вогнеборці України, які безстрашно кинулися на боротьбу зі стихією. Надзвичайники Житомирщини, дякувати Богу, повернулися з Київської області 15 червня живими. Тільки деякі опіки та ушкодження будуть нагадувати їм про ті ризиковані хвилини.

- Перебуваючи там, в самому епіцентрі, ми зовсім не думали про те, що може з нами трапитися. Тоді ми намагалися докласти максимум зусиль, аби хоч якось допомогти своїм колегам. Доводилось підстраховувати, підказувати як краще зробити в тій чи іншій ситуації. Не думали ми тоді і проте, що у когось щось болить, що доводилось спати по 2-3 години на добу. Адже там ми працювали на одну справу, працювали як одне ціле, - розповідає начальник частини спеціальної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС Житомирщини Олег Пилипчук. Він разом із своїми підлеглими одним із перших виїхав на ліквідацію пожежі на території нафтобази ТОВ «Побутрембудматеріали».

Головний рятувальник області Ігор Нікітчук подякував колегам за сумлінне виконання своїх професійних обов’язків та побажав мужнім вогнеборцям якомога більше позитивних моментів на службі. У всіх нас в черговий раз з’явилася нагода переконатися в тому, що робота у пожежно-рятувальній службі одна з найнебезпечніших професій.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: м. Чернігів: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ