На Хмельниччині рятувальники дбають про пожежну безпеку під час збирання врожаю

На Хмельниччині рятувальники дбають про пожежну безпеку під час збирання врожаю

21.07.15 14:39 0 688
Зазвичай період жнив співпадає із найспекотнішим періодом всього літа, коли над хлібною нивою зберігається загроза виникнення пожеж. Щоб вберегти врожай від вогню, фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій постійно здійснюють рейдові перевірки щодо дотримання правил пожежної безпеки на території сільгосппідприємств.

Так, 18 та 19 липня рятувальники ДСНС Кам’янець-Подільского району здійснили рейди на підприємствах ПП «Леон-Агро-2011», що в с. Ходоровці, філії «Мрія» ТОВ СП «НІБУЛОН» с. Сокіл, та ПП «Гринчуцьке», с. Гринчук.

Як з’ясувалося в ході рейдів, керівники вищезазначених сільгосппідприємствах дуже серйозно поставилися до підготовки господарств до жнив. Згідно із нормативно-правовими актами, безпосередньо перед початком кампанії усі комбайнери, водії, їх помічники та усі задіяні на жнивах пройшли інструктажі з пожежно-технічного мінімуму. Усі комбайни, вантажні автомобілі забезпечені первинними засобами пожежогасіння. На даий час, на кожному полі чергує пристосована для цілей пожежогасіння техніка.

Липень у працівників господарств гаряча пора – хлібороби майже 24 години на добу перебувають на робочих місцях: поспішають зібрати врожай доки немає дощів. Про відповідальність працівників годі й говорити.

Спілкуючись із хліборобами, рятувальники переконались у тому, що з таким підходом до питання захисту врожаю від вогню зернозбиральна кампанія завжди проходитиме успішно. Проте рейдові перевірки – річ необхідна, адже під час жнив зайва обережність не завадить.

2 ДПРЗ ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ