Рятувальники Івано-Франківщини ліквідовували наслідки умовної пожежі на резервуарному парку ТзОВ «Вікол Нафта» в селі Марківці Тисменицького району

Рятувальники Івано-Франківщини ліквідовували наслідки умовної пожежі на резервуарному парку ТзОВ «Вікол Нафта» в селі Марківці Тисменицького району

21.07.15 11:18 0 625
Основним завданням рятувальників під час гасіння пожеж є рятування людей, якщо їм загрожує небезпека та ліквідація пожежі в тих розмірах, яких вона набула до моменту прибуття підрозділів пожежно-рятувальної служби. Успіх гасіння пожеж також в значній мірі залежить від рівня пожежно-тактичної підготовки рятувальників, де відпрацьовується своєчасність, оперативність і правильність прийняття управлінських рішень при гасінні пожежі на об’єктах підвищеної небезпеки, чіткість та злагодженість особового складу та персоналу об’єкту.

20 липня саме ці вміння відпрацьовували рятувальники під час тактико-спеціальних навчань на одному із об’єктів підвищеної небезпеки Івано-Франківщини - ТзОВ «Вікол Нафта» в селі Марківці Тисменицького району.

Ці навчання проходили під безпосереднім керівництвом начальника Управління ДСНС в області полковника служби цивільного захисту Володимира Володимировича Чернецького та мали на меті показати прийоми і способи організації управління підрозділами під час гасіння пожежі, практично перевірити рівень готовності підрозділів Тисменицького та Івано-Франківського гарнізонів в цілому щодо дій за призначенням, при ліквідації пожеж і аварій у складних умовах, вдосконалити тактичне мислення та практичні навички начальницького складу в керівництві оперативними діями пожежно-рятувальних підрозділів, перевірити готовність основної та спеціальної техніки підрозділів, які залучаються для гасіння пожеж згідно плану залучення сил і засобів.

За тактичним задумом навчань, внаслідок вибуху пароповітряної суміші в газовому просторі резервуару, наповненого бензином А-92, виникло часткове обрушення кришки резервуару. Відбувається горіння нафтопродукту. В обвалуванні знаходиться два потерпілих з різними ступенями опіків.

Від дії високої температури виникає кипіння та в подальшому витік нафтопродукту. Черговий персонал одразу ж повідомляє пожежно-рятувальну службу та керівництво об’єкту про пожежу. Керівник об’єкту дає команду на здійснення відкачування нафтопродукту в запасні ємкості та зустрічає пожежно-рятувальні підрозділи.

До місця умовного загорання прибувають рятувальники. Керівник гасіння пожежі оцінює обстановку та підтверджує підвищений номер виклику. На місці пожежі створено штаб пожежогасіння. Рятувальники проводять бойове розгортання з подачею ручних та лафетних стволів для охолодження палаючого та захисту сусідніх резервуарів. На місці умовної пожежі рятувальники виявили в обвалуванні потерпілих, виносять їх у безпечне місце і медики одразу ж надають першу медичну допомогу. Керівник гасіння пожежі подає команду на підготовку до пінної атаки… Умовну пожежу ліквідовано та недопущено дальшого розповсюдження вогню на інші об’єкти.

Всього на тактико-спеціальних навчаннях було задіяно понад півсотні рятувальників на 14 одиницях основної та спеціальної техніки.

Підводячи підсумки проведених тактико-спеціальних навчань, стає очевидним, що такого роду заняття з особовим складом вкотре підтверджують, що успіх гасіння пожеж залежить не тільки від теоретичних, але й від практичних занять.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Стосовно проведених ...

КОМЕНТАРІ