Василь Хомінець: «У Зарваниці за мир в Україні молилися прочани усієї нашої держави. І це є виявом найбільшого прагнення української нації»

Василь Хомінець: «У Зарваниці за мир в Україні молилися прочани усієї нашої держави. І це є виявом найбільшого прагнення української нації»

21.07.15 08:04 0 705
Голова обласної ради Василь Хомінець, заступник голови Олег Боберський, депутати обласної ради, керівництво обласної державної адміністрації складали спільну молитву в Архиєрейській Божественній літургії у Зарваниці, яка очолив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук.

Літургія зібрала прочан з усіх куточків України, які долучилися до Всеукраїнської та Молодіжної прощі до Марійського духовного центру, що тривала 18-19 липня.

Проща присвячена святкуванню 150-річчя з дня народження митрополита Андрея Шептицького та молитві за мир в Україні. На прощі також були присутні військовослужбовці, волонтери, родини бійців, котрі перебувають у зоні проведення АТО, та родини загиблих.

У Богослужінні взяли участь Архиєреї УГКЦ та близько 300 священиків. На паломництво прибули Апостольський Нунцій в Україні Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Президент Папської агенції KNEWA Монсеньйор Джон Козар (John Kozar) та особистий посланець Патріарха Венеції (Італія) Франческо Моральйі (Francesco Moraglia), Єпископський Вікарій Венеціанського Патріархату Монсеньйор Діно Пістолато (Dino Pistolato), які від імені Церков Канади, США та Італії висловили слова підтримки та солідарності з українським народом.

Перед Святою Літургією Предстоятеля УГКЦ привітали військові, учасники бойових дій, які випустили у повітря білих голубів на знак прагнення українського народу до миру.

Після Божественної літургії було вручено, згідно із указом Президента, ордени «За мужність» родинам загиблих Героїв з Тернопільщини.

Опісля прочани вирушили на освячення каплиця-пам'ятника на честь Героїв Небесної Сотні та воїнів, які загинули під час АТО. Чин освячення здійснив Блаженніший Святослав.

«У Зарваниці за мир в Україні молилися прочани усієї нашої держави. І це є виявом найбільшого прагнення української нації, – каже голова обласної ради Василь Хомінець. – Прагненням миру, спокою, розбудови нашої держави, бажанням жити у соборній, вільній та європейській державі. Однозвуччя спільної молитви донесе до Всевишнього це велике та вистраждане у боротьбі за незалежність та зміни у суспільстві бажання нашого народу. І Господь нам у цьому допоможе».

Як повідомлялося, за два дні прощу відвідали понад 120 тисяч прочан з усієї України та з-за кордону. Дехто з них пройшов пішки до святого місця від 4 до 7 днів. На прощі були присутні вірячи західних та центральних областей України, а також із південних та східних регіонів, зокрема, Донеччини.

Фото Ігоря Крочака

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ