На Вінниччині стартує проект «Запобігання торгівлі людьми в Україні шляхом посилення економічних можливостей представників груп ризику» (+фото)

На Вінниччині стартує проект «Запобігання торгівлі людьми в Україні шляхом посилення економічних можливостей представників груп ризику» (+фото)

22.07.15 14:07 0 619
В арт-галереї «Інтер-шик» 20 липня відбувся «круглий стіл» за участі координатора проектів ОБСЄ в Україні з протидії торгівлі людьми Посла Вайдотаса Верби та представників обласних і міських установ, які мають бути залучені до процесу впровадження моделі соціального підприємництва як одного з інструментів протидії торгівлі людьми.

У Вінницькій області проект впроваджується за підтримки обласної державної адміністрації. Виконавчим партнером є громадська організація «Прогресивні жінки».

«Торгівля людьми – це комплексне явище, і ефективність боротьби з ним, безперечно, залежить від системності підходів та взаємодії між державними органами та громадянським суспільством. Вразливість населення до потрапляння в ситуації торгівлі людьми, серед іншого, пов'язана з пошуками кращої долі як за кордоном та і у своїй власній країні. Засновані в рамках проекту соціальні підприємства створюватимуть реальні перспективи для посилення економічних можливостей, що матимуть позитивний вплив на інші заходи з протидії торгівлі людьми в Україні», - зауважив під час зустрічі із журналістами Посол Вайдотас Верба.

Проект впроваджується за фінансової підтримки урядів Канади та Норвегії, а також у тісній співпраці зі Спеціальним Представником та Координатором ОБСЄ з протидії торгівлі людьми у Відні.

Презентацію цілей, завдань та очікуваних результатів від реалізації проекту в Україні провела Національний менеджер проектів Тетяна Руденко.

За її словами, метою проекту є створення нових економічних можливостей для постраждалих від торгівлі людьми та представників груп ризику, включаючи внутрішньо переміщених осіб. Він також сприятиме посиленню спроможностей громадських організацій, що діють у сфері протидії торгівлі людьми, до забезпечення стійкого надання послуг з подолання проблем, пов'язаних з цим явищем.

Щоб сприяти досягненню зазначених завдань, Проект підтримує ініціативи громадських організацій у започаткуванні соціальних підприємств, які стануть джерелом фінансування їхньої діяльності в сфері протидії торгівлі людьми. Водночас, створені соціальні підприємства надаватимуть тимчасове працевлаштування постраждалим від торгівлі людьми та представникам груп ризику, включаючи внутрішньо переміщених осіб. Це, у свою чергу, надасть їм можливість отримати досвід роботи та професійні навики, що поліпшить їх становище на ринку праці.

За результатами конкурсного відбору, було визначено 4 громадські організації, що пілотуватимуть власні ідеї соціального підприємництва у Вінницькій, Житомирській, Київській та Львівській областях. Зазначені заходи стали першим кроком на шляху безпосереднього заснування соціальних підприємств: малого тепличного господарства в Києві, малого швейного підприємства у Житомирі, студентської їдальні у Вінниці та ремісничої майстерні у Львові.

« Усі проекти нам здаються рівною мірою цікавими ,- підкреслила Тетяна Руденко.- Чому саме їдальня у Вінниці?- Це дасть змогу організувати стажування бенефіціарів за професіями, які користуються попитом на ринку праці, як в містах так і в райцентрах. Після стажування. ГО «Прогресивні жінки» допомагатиме підготовленим спеціалістам працевлаштовуватись на первинному ринку праці».



























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ