На Вінниччині влада у співпраці з ОБСЄ та представниками громадськості протидіятимуть торгівлі людьми (+фото)

На Вінниччині влада у співпраці з ОБСЄ та представниками громадськості протидіятимуть торгівлі людьми (+фото)

22.07.15 08:03 0 698
У рамках офіційної зустрічі координатора проектів ОБСЄ в Україні з протидії торгівлі людьми Посла Вайдотаса Верби з керівництвом області, зокрема заступником голови – директором департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігорем Івасюком та очільником обласної Ради Сергієм Свитком підписано меморандум про партнерство і співробітництво.

Документом визначаються напрями подальшої спільної взаємодії, спрямованої на посилення роботи у сфері протидії торгівлі людьми в рамках реалізації «Запобігання торгівлі людьми в Україні шляхом посилення економічних можливостей представників груп ризику».

Проект впроваджується за фінансової підтримки урядів Канади та Норвегії, а також у тісній співпраці зі Спеціальним Представником та Координатором ОБСЄ з протидії торгівлі людьми у Відні. На Вінниччині виконавчим партнером є громадська організація «Прогресивні жінки», віце-президенту якої Наталії Козловій, а також Ігорю Івасюку та Сергію Свитку було делеговано підписання меморандум.

Так, сторони домовилися про співпрацю у створенні соціального підприємства – їдальні для співробітників та студентів вищого навчального закладу «Вінницька академія неперервної освіти», що є частиною проекту. Також сприяють створенню привабливого для соціального бізнесу правового та нормативного середовища. Крім того, передбачено провести інформаційну кампанію з метою поширення серед населення відомостей про роботу суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Соціальні підприємства надаватимуть тимчасове працевлаштування та можливість отримати професійні навики і досвід роботи.

«Засновані в рамках проекту соціальні підприємства створюватимуть реальні перспективи для посилення економічних можливостей, що матимуть позитивний вплив на заходи з протидії торгівлі людьми в Україні. Соціальні підприємства у Європі є успішними. Вони вийшли на конкурентоспроможній рівень. До цього потрібно прагнути. Проект націлений, як для постраждалих від торгівлі людьми, так представників груп ризику, в тому числі внутрішньо переміщених осіб. У разі успішної реалізації проект може стати прикладом і для інших регіонів», - зазначив під час зустрічі координатор проектів ОБСЄ в Україні, посол Вайдотас Верба.

У свою чергу, заступник голови – директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк зауважив: «Нам приємно, що Вінницька область потрапила в пріоритетні регіони з точки зору співпраці з ОБЄС. Адже дана увага для нас є абсолютно не зайвою. Переконаний, що ця співпраця обов'язково принесе результат, який буде виражений не лише створенням громадської їдальні, а будуть реалізовані й інші проекти. У нас багато проблем з переміщеними особами, в тому числі і зі студентством. Поки, нажаль, ми з цими проблемами один на один. Розселити таку кількість студентів це не підйомне навантаження на фонд гуртожитків. Адже крім наших 65 тисяч студентів, на Вінниччині нині навчаються юнаки та дівчата з ДОНу і більше тисячі студентів іноземців з других ВУЗІв Донбасу. Це питання є одним з найгостріших і потребує спільного вирішення».













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненщина: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ