Прокурор міста Луцька поінформував громадськість про стан законності

Прокурор міста Луцька поінформував громадськість про стан законності

22.07.15 13:21 0 635
У відповідності до вимог ст. 6 Закону України «Про прокуратуру» від 14 жовтня 2014 року, прокурор міста Луцька Андрій Кучер поінформував лучан про стан законності в обласному центрі Волині.

Звітуючи перед громадою, він зауважив, що завдяки скоординованим діям усіх правоохоронних органів обласного центру Волині вдалося досягти зниження рівня злочинності в обласному центрі. Так, за 6 місяців 2015 року рівень злочинності на 10 тис. населення у Луцьку становить 67,2 (за 6 місяців 2014 року - 68,3).

Упродовж 6 місяців 2015 року на території міста зменшилась кількість облікованих кримінальних правопорушень.

Удвічі зменшилася кількість вчинених на території обласного центру Волині злочинів проти життя та здоров’я. На третину менше обліковано в Луцьку злочинів у сфері обігу наркотичних засобів.

Зменшилась також кількість злочинів вчинених особами, які раніше вчиняли злочини, та злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння.

Прокуратурою міста Луцька щомісячно проводяться перевірки додержання законів у Луцькому МВ УМВС України у Волинській області при реєстрації, обліку та вирішенні заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення.

Цьогоріч прокурорами виявлено та внесено до ЄРДР відомості про 15 раніше не облікованих працівниками міліції вчинених кримінальних правопорушень.

На усунення виявлених порушень закону при вирішенні заяв та повідомлень про вчиненні кримінальні правопорушення прокуратурою міста у 2015 році начальнику УМВС України в області скеровано два доручення про проведення перевірок, за результатами розгляду одного з яких до відповідальності притягнуто 7 посадових осіб, у тому числі 2 посадові особи керівного складу, ще одне перебуває на розгляді.

Завдяки вжитим прокуратурою міста організаційним заходам щодо активізації та посилення роботи слідчих СВ Луцького МВ УМВС України у Волинській області при здійсненні досудового розслідування у кримінальних провадженнях упродовж першого півріччя поточного року до суду скеровано з обвинувальними актами 269 кримінальних проваджень.

Не допущено випадків незаконного притягнення осіб до кримінальної відповідальності, їх незаконного затримання за підозрою у вчиненні злочинів.

В той же час, у 2015 році за результатами здійснення прокуратурою міста перевірок стану проведення досудового розслідування у кримінальних провадженнях внесено 4 документи прокурорського реагування, за результатами розгляду яких притягнуто до дисциплінарної відповідальності 10 службових осіб СВ Луцького МВ УМВС України у Волинській області.

Прокуратурою міста Луцька також постійно вживаються заходи до посилення впливу на стан законності у кримінальному судочинстві.

За участю прокурорів прокуратури міста впродовж 6 місяців 2015 року судами розглянуто з постановлениям вироків 179 кримінальних проваджень.

За 6 місяців 2015 року злочинами завдано 1 609 тис. грн. збитків, з яких відшкодовано 1 032 тис. грн. З метою забезпечення відшкодування збитків, завданих злочинами, накладено арешт на майно підозрюваних на суму 2 022 тис. грн.

Прокуратурою міста Луцька постійно вживаються заходи для активізації роботи з питань протидії кримінально-караній та адміністративній корупції. За 6 місяців 2015 року прокуратурою міста закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти у 4 кримінальних провадженнях вказаної категорії.

З початку 2015 року прокуратурою обласного центру Волині також складено 2 протоколи про вчинення корупційних адміністративних правопорушень.

Вживалися прокуратурою міста Луцька й заходи щодо підвищення ефективності представницької діяльності.

Так, за 6 місяців 2015 року прокуратурою міста пред’явлено 60 позовів на загальну суму 4,6 млн. грн., з яких в інтересах громадян - на 136 тис. грн., на захист інтересів держави – 4,5 млн. грн.

Наразі судами задоволено 35 позовів луцьких прокурорів на загальну суму 1,2 млн. грн., добровільно відшкодовано 48 тис. грн. Забезпечено участь у розгляді 57 справ, з них за позовами прокурорів у 37 справах, здійснено вступ у 20 справ.

За поточний період 2015 року в Луцьку реально виконано судових рішень за позовами прокурорів на 4 млн. грн.

Прокуратура міста Луцька
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ