Волинська область: начальник управління ДСНС області Володимир Грушовінчук у прямому ефірі нагадав населенню правила безпеки для запобігання надзвичайних ситуацій

Волинська область: начальник управління ДСНС області Володимир Грушовінчук у прямому ефірі нагадав населенню правила безпеки для запобігання надзвичайних ситуацій

22.07.15 09:10 0 582
20 липня начальник управління ДСНС у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук взяв участь у передачі «Варто знати» на каналі «Нова Волинь», під час якої роз’яснив громадянам правила безпеки для запобігання пожежам під час жнив та в екосистемах, порядок дій на випадок різного роду надзвичайних ситуацій.

Головний рятувальник області наголосив, що питання забезпечення пожежної безпеки в період спекотної погоди особливо актуальне. Адже минулого року в області під час жнив через спалювання соломи після збирання врожаю трапилось дві пожежі хліба на корені – у Горохівському та Володимир-Волинському районах. Цього року зареєстровано дві пожежі в сіносховищах (у Луцькому та Ковельському районах). Також гострою залишається проблема запобігання пожеж в екосистемах - цього року трапилось 25 пожеж на торфовищах та 37 пожеж у лісових масивах.

Володимир Грушовінчук звернувся до громадян краю з проханням суворо дотримуватись правил пожежної безпеки під час жнивної кампанії, бути обережними при поводженні з вогнем і не розпалювати багаття в лісах, на торф’яниках.

«Збереження національного багатства - це справа кожного громадянина нашої держави і кожен з нас повинен пам’ятати, що навіть недопалок або не загашений сірник може призвести до великої пожежі на зерновому полі чи в лісі. До того ж, за порушення правил пожежної безпеки передбачена адміністративна, а окремих випадках і кримінальна відповідальність» - наголосив він.

Під час телепередачі підіймались й інші актуальні питання. Зокрема, головний рятувальник краю наголосив, що з початку року в області трапилось понад 740 пожеж, у вогні загинуло 19 громадян. Більшість з них трапилось в приватному житловому секторі через необережне поводження з вогнем. А на водоймах області тільки цього місяця через порушення правил відпочинку загинули 9 громадян, з них одна дитина. Загалом з початку року вода забрала життя 29 людей, з них 4 дітей. Досить часто люди гинуть в місцях, непристованих для купання, на Волині визначено 44 пляжі для масового відпочинку людей на воді, але жодного з таких місць не визначено в Володимир-Волинському, Горохівському, Іваничівському, Рожищенському районах та місті Володимир-Волинському. Тому тут люди купаються на «диких пляжах», необладнаних рятувальним постом та елементарними засобами для порятунку потопаючих, дно акваторії не перевірено на предмет наявності сторонніх предметів. А забезпечити належні умови для безпечного відпочинку громадян зобов’язані органи місцевої влади.

«Тому дотримання простих правил безпеки життєдільності повинно стати обов’язком кожного громадянина». - Насамкінець резюмував Володимир Грушовінчук.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковина: рятувальники ...
Наступна новина: На Тернопіллі рятувальники ...

КОМЕНТАРІ