Волинська область: рятувальники провели пізнавальну акцію «Безпечні канікули» у православно-патріотичному дитячому таборі

Волинська область: рятувальники провели пізнавальну акцію «Безпечні канікули» у православно-патріотичному дитячому таборі

22.07.15 10:17 0 606
21 липня працівники Рожищенського районного відділу У ДСНС України у Волинській області провели для дітей та молоді віком від 8 до 15 років пізнавальну акцію «Життя у безпеці» у дитячому наметовому таборі Рожищенського благочиння, що розташований поблизу урочища «Чебені». Вони нагадали дітям про небезпеку, яка оточує кожного у повсякденному житті, вчили оберігатися від надзвичайних ситуацій.

Під час заходу у таборі спочатку співробітники ДСНС нагадали дітям правила поведінки на воді, у лісі, як треба діяти під час пожежі, у випадку виявлення вибухонебезпечного предмету, як користуватися вогнегасниками та протигазами. Особливу увагу акцентували на порядку дій у випадку терористичного акту чи його загрози: як слід укомплектувати екстрену валізу, як поводитися під час евакуації і де ховатися у випадку небезпеки. А потім провели своєрідне екзаменування знань молоді у інтерактивній формі, спрямованій на перевірку засвоєння правил безпеки життєдіяльності та виховання свідомого громадянина суспільства.

Окрім того, бійці ДСНС продемонстрували вихованцям пришкільного табору обладнання пожежного автомобіля, котрим, власне, й прибули до наметового табору, засоби індивідуального захисту. Вони також розповіли дітям про особливості гасіння надскладних пожеж та продемонстрували бойовий одяг, що призначений захищати вогнеборця, який у ньому працює. Кожен охочий міг приміряти рятувальне спорядження та сфотографуватися у пожежній касці.

Шквал емоцій викликало приборкання умовної пожежі. Більше того – кожен, навіть наймолодший учасник акції «Безпечні канікули», сам міг спробувати подати воду на гасіння вогню.

«Можу з впевненістю сказати, що саме подібні заняття «просто неба» у формі гри, запитань та відповідей, дають змогу підвищити обізнаність дітей і молоді у питаннях цивільного захисту і теоретично підготувати підростаюче покоління до дій у будь-яких непередбачуваних ситуаціях» - говорить начальник 3-ї ДРПЧ УДСНС України у Волинській області майор служби цивільного захисту Володимир Бордосюк. – Бо найкраще запам’ятовується інформація і подія та, яку ти не лише прослухав, а й взяв у ній безпосередню участь».

Рятувальників ще довго не відпускали хлопчаки та дівчатка. Запитання, запитання, серед яких звучали: «Як оце носити! Ого, як тяжко!» - це про апарати на стисненому повітрі для захисту органів дихання пожежних вагою 14,5 кг, «От мені такі ножиці!» - це про гідравлічні різаки (ножиці), призначені для руйнування та розрізання металевих конструкцій у випадках рятування людей з-під завалів, звільнення людей із затиснутих дверей машин тощо.

Вони ще довго спілкувалися з представниками Служби Порятунку «101» та запросили найближчим часом повернутися.

А знання про безпеку влітку закріпили дітям врученням листівок з переліком основних правил безпеки під час виникнення різного роду надзвичайних ситуацій, аби вдома вони могли переглянути та прочитати ще раз корисну інформацію.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Родини загиблих в АТО ...

КОМЕНТАРІ