В Житомирській області у Брусилівському районі проведено рейдову перевірку забезпечення пожежної безпеки у місцях збирання врожаю

В Житомирській області у Брусилівському районі проведено рейдову перевірку забезпечення пожежної безпеки у місцях збирання врожаю

22.07.15 17:39 0 585
Допомогти хліборобам зібрати вирощений врожай без втрат намагаються не тільки керівники усіх ланок влади, хлібороби, а й наглядово-профілактичні органи. З метою попередження виникнення пожеж і загорянь на хлібних масивах, 20 липня співробітники Брусилівського районного сектору провели профілактичні рейди на сільськогосподарських об’єктах району.

Зокрема, фахівці ДСНС провели планові перевірки з питань виконання протипожежних заходів на території двох сільськогосподарських об’єктів у селищі Брусилів та с. Осівці. Особливу увагу звернули на техніку, що працює на полях, та протипожежний стан зерносховищ. Також ознайомили працівників сільськогосподарських об’єктів з основними технічними та технологічними причинами виникнення пожеж під час збирання зернових культур та навчали хліборобів діям при виникненні пожежі.

На полі с.Осівці, де тривають жнива, рятувальники нагадали селянам основи користування вогнегасниками, перевірили забезпеченість зернозбиральної техніки засобами пожежогасіння, встановили таблички із застережливими написами. Серед водіїв та працівників, задіяних до збирання врожаю, розповсюдили інформаційні листівки.

Фахівці ДСНС наголошують, що небезпека виникнення пожеж під час збирання зернових визначається технічними та технологічними причинами, серед яких: іскри випускних труб авто техніки, намотування соломи на деталі, що крутяться, потрапляння соломи на нагріті частини авто техніки, зернова пилюка (накопичуючись на конструкціях складу, при невеликому джерелу запалювання може створити умови для розповсюдження), самозаймання (сіна, силосу, соняшникового жмиху) та порушення правил пожежної безпеки обслуговуючим персоналом.

Упродовж 2014 року рятувальниками Житомирщини ліквідовано 6 пожеж на сільськогосподарських об’єктах та не допущено значних матеріальних втрат. Ми не застраховані від випадків пожеж в цей період, але зробити все можливе, аби не допустити чи вчасно з мінімальними збитками ліквідувати загоряння - безумовно зобов’язані!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Почему остановилось ...

КОМЕНТАРІ