На Житомирщині триває профілактично-роз’яснювальна робота в житловому секторі

На Житомирщині триває профілактично-роз’яснювальна робота в житловому секторі

22.07.15 09:19 0 569
На сьогоднішній день кількість пожеж на території області значно зросла в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. І причини залишаються незмінними: необережне проводження з вогнем, куріння в нетверезому стані та порушення правил експлуатації електрообладнання чи електромережі. У сільській місцевості навіть влітку частішають пожежі через несправність печі чи плити, що топиться на твердому паливі. Працівники ДСНС намагаються донести до кожного громадянина, що безпека у побуті залежить передусім від власників оселі.

Тому, з метою проведення роз’яснювальної роботи серед громадян тривають профілактичні рейди в населених пунктах області. Саме таке профілактичне відпрацювання пройшло 21 липня села Давидівка Давидівської сільської ради Володарсько-Волинського району.

Рейдова група у складі рятувальників, працівників сільської ради, соціального захисту відвідували близько 47 приватних помешкань громадян і дізнавалися, наскільки вони обізнані у правилах пожежної безпеки.

В першу чергу перевіряючі здійснили подвірні обходи обійсть, де проживають соціально незахищені верстви населення: одинокі, престарілі люди, багатодітні родини, неблагополучні сім’ї, котрі, належать до так званої «групи ризику». Адже, як свідчить статистика, саме ці категорії громадян найчастіше стають жертвами пожеж.

Під час перевірок протипожежного стану пічного опалення громадянам вказувалися на недоліки, які необхідно усунути, зокрема звертали увагу на наявність тріщин в печах, на своєчасне їх очищення від сажі, на стан димоходів тощо. Не залишилися поза увагою і питання стану електромережі в приватних будинках.

В свою чергу при спілкуванні з батьками, які виховують маленьких дітей рятувальники наголошували, що правила пожежної безпеки повинні дотримуватись не тільки дорослі, а й малюки. Вони повинні слідкувати за дітьми, ховати подалі сірники, щоб не траплялися на очі дітям та постійно нагадувати їм, який вогонь небезпечний.

Усі, до кого завітали в цей день працівники ДСНС, отримали пам’ятки з питань пожежної безпеки та змогли почути рекомендації від рятувальників щодо проведення у власних господарствах заходів з метою захисту від пожеж.

Управління ДСНС у Житомирській області вкотре нагадує громадянам, що порушення елементарних правил призводить до того, що зазнає збитків держава, люди втрачають майно і життя, тому не варто зневажати цими правилами.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ