В Житомирській області у кар’єрі через необережне поводження на воді втопився молодий чоловік

В Житомирській області у кар’єрі через необережне поводження на воді втопився молодий чоловік

22.07.15 13:41 0 572
19 липня до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС Житомирщини надійшло повідомлення про те, що на Богунському кар’єрі в Житомирі втопився чоловік. Очевидцями пригоди стали друзі загиблого. Молода компанія відпочивала біля води. Як пояснили пізніше – розпивали спиртні напої. Потім один із чоловіків вирішив скупатися. Він взяв із собою надувний матрац, щоб побавитися з дитиною на воді. Разом вони відпливли від берега і весело проводили час. Однак через пізніше люди на березі помітили, що чоловіка накрила хвиля, і він не винирнув, а дитина залишилася на матраці. Відпочиваючі кинулися на допомогу, але знайти бідолашного їм не вдалося.

20 липня фахівці Житомирської міської комунальної аварійно-рятувальної служби на воді підняли тіло потопельника з дна водойми. Їм виявився 24-річний житомирянин. Рятувальники пояснили, що глибина на якій знайшли небіжчика сягає 6 м, а в окремих місцях глибина кар’єру 40 м.

– Нагадуємо, що з початку купального сезону 2015 на Житомирщині вже втопилося 20 людей, серед яких 4 дитини, – повідомляє начальник Управління ДСНС у Житомирській області Ігор Нікітчук. – Будьте розсудливими! Ніколи не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння. Алкоголь блокує нормальну діяльність головного мозку. Не запливайте далеко, особливо за буї, тому що можна не розрахувати своїх сил. Дуже обережно плавайте на надувних матрацах і надувних іграшках. Вітром їх може віднести дуже далеко від берега, а хвилею – захлеснути, із них може вийти повітря, і вони втратять плавучість. Особливої уваги вимагають діти. Контролюйте їх під час відпочинку, а найголовніше – привчайте до культури безпечної поведінки змалечку. Відпочивати треба з розумом!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ